Filip Petrušev i Duško Ivanović (©Starsport)
Filip Petrušev i Duško Ivanović (©Starsport)

Duško Ivanović: Petrušev igra dobro, ali ko je čuvao Ulanovasa na kraju?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 21:32

"Veliki problem je bio u prvih 20 minuta. Nismo počeli kako jedan ozbiljan tim treba da počne. Nije stvar u tome da li igrate dobro ili loše, ali morate da počnete snažno, sa jasnim idejama, a to nije bilo tako u prvom poluvremenu", rekao je trener Crvene zvezde posle poraza u Kaunasu

Šteta. Imala je Crvena zvezda pobedu u rukama protiv Žalgirisa u Kaunasu, ali je iskliznula u zadnji čas. Edgaras Ulanovas je sa dve trojke u poslednjem minutu zapečatio sudbinu srpskog šampiona, koji je u poslednjih pet minuta postigao svega dva poena, pa je na kraju izgubio i prendost u međusobnim okršajima (66:71).

Izabrane vesti

"Počeli smo loše i mekano i završili loše i mekano. Između toga, kada smo igrali našu odbranu, sa strpljenjem u napadu, imali smo dobar rezultat. U poslednja dva minuta u napadu smo igrali bez ideje, nismo igrali ništa i Ulanovas je sa dve trojke rešio utakmicu", rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije.

Loša napadačka rešenja u poslednjih minutima na kraju su koštala crveno-bele pobede.

"Poslednja dva minuta smo igrali veoma loše u napadu. Oni su promenili odbranu, a mi smo uporno igrali jedan na jedan. Uzeli smo neke teške šuteve. To nije način da se dobije utakmica".

Nije pomoglo ni prvo poluvreme u kojem su Ivanovićevi izabranici 10 puta izgubili loptu (na kraju 14).

"Veliki problem je bio u prvih 20 minuta. Nismo počeli kako jedan ozbiljan tim treba da počne. Nije stvar u tome da li igrate dobro ili loše, ali morate da počnete snažno, sa jasnim idejama, a to nije bilo tako u prvom poluvremenu. Lako smo izgubili 10 lopti, ne zato što je Žalgiris bio agresivan. Jednostavno, nismo igrali dobro".

Filip Petrušev je meč okončao sa 16 poena i ponovo bio najbolji strelac Crvene zvezde, ali kao i posle pobede nad Monakom, Ivanović veruje da mladi centar može bolje.

"Da, igra dobro, ali ko je branio Ulanovasa kada je pogodio trojku na kraju? Petrušev", jasno ističe trener crveno-belih.

U drugom poluvremenu je udarac dobio Ben Bentil, da li je ozbiljnije povređen?

"Nadam se da ne, videćemo".

Pitali su litvanski novinari trener tima sa Malog Kalemegdana i da prokomentariše partiju Akilea Polonare, koji je bio želja i Crvene zvezde.

"Akile je dobar igrač, sada je u Žalgirisu i večeras je igrao dobro", zaključio je Duško Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićFilip PetruševBen Bentil

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara