Duško Vujošević (©Starsport)
Duško Vujošević (©Starsport)

Duško Vujošević: Domaćinsko suđenje u Podgorici, poštujem rad Dejana Radonjića

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 09:09

”Zvezda je veliki favorit”, kaže legendarni trener Partizana pred majstoricu Jadranske lige

Pritisak neizdrživ, domaći teren garancija pobede. Tako otprilike izgleda finalna serija Jadranske lige kad se sudare Budućnost i Crvena zvezda. Pa i legendarni Partizanov trener Duško Vujošević, a svi znamo kakve je on bitke vodio sa večitim rivalom, kaže da je Budućnost imala “domaćinsko suđenje” na dve dobijene utakmice u Podgorici.

Izabrane vesti

Što se tiče sudijskih odluka - ne bih otvarao neku preširoku temu, ali one su obično bile na strani domaćina, na primer kad je Igokea igrala protiv Zvezde u Beogradu (polufinale), pa i kad je Budućnost igrala protiv Zvezde u Podgorici. Oseća se prednost domaćeg terena u celoj plej-of seriji u mnogo većoj meri nego što bi to bilo u nekim idealnim uslovima, ali ne treba stvarati atmosferu linča… Niti je prva niti je poslednja utakmica koja je dobijena uz neke sporne odluke, a što je govorio moj dragi kolega Zmago Sagadin, ovo je ‘demokracija’ i svako ima pravo da kaže ono što misli", rekao je Vujošević za portal bh basket.

(1,35) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,50)

Ipak, pred majstoricu u Beogradu Vujošević nema dilemu: Zvezda je veliki favorit. Prvo iz razloga što je na koncu regularnog toka sezone izgubila od Mornara i izgubila prednost domaćeg terena.

Gledajući Zvezdu ove godine, kolega Radonjić odradio je odličan posao, koji se vidi u intenzitetu kako tim igra odbranu. To se prikazuje iz utakmice u utakmicu… Kod Zvezde vidim napredak Dobrića čitanje igre Davidovca, Kuzmić vraćen, što se vidi odličan rad trenera. Pored povrede Reada Zvezda je favorit, zbog domaćeg terena”.

Krako i o Dejanu Milojeviću na klupi Budućnosti.

Milojević je pre svega hrabar čovek - pošten, karakteran i tako mu igra ekipa. Na ovom nivou, u utakmicama za titulu, on će da napreduje i postaće trofejni trener, kako je govorio moj kolega Muta Nikolić".


tagovi

Duško Vujošević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara