Screenshot - twitter.com/kkscderby
Screenshot - twitter.com/kkscderby

Duško Vujošević stručni konsultant Studentskog centra

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 16:27

"Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno delo, najvišeg priznanja koje dodeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju reč kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima", rekao je Vujošević

Trofejni stručnjak i dugogodišnji trener Partizana na novom zadataku. Duško Vujošević je novi stručni konsultant Studentskog centra.

Izabrane vesti

"Jedan od najvećih košarkaških trenera Evrope, čovek kojem je ABA liga srednje ime, vraća se u svoj rodni grad sa misijom da sprovede "Studente od studija do doktorata". Doktor balkanske i evropske košarke, veliki Duško Vujošević, dolazi u SC Derby na mesto stručnog konsultanta", stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

Vujošević će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija.

"Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspeh", izjavio je ovim povodom sportski direktor kluba Đuro Ostojić.

Dugogodišnji trener Partizan ističe da nije rekao poslednju reč u košarci.

"Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno delo, najvišeg priznanja koje dodeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju reč kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mlađih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mlađim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu. Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derby ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i posle jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni", izjavio je Duško Vujošević.

Prvi selektor crnogorske reprezentacije i iskusni strateg je tokom velike karijere trenirao i razvijao najveće evropske košarkaške talente. Rođeni Podgoričanin je najveći trag ostavio na klupi Partizana sa kojim je osvojio 22 trofeja, od čega pet titula u najjačem regionalnom takmičenju. U svojoj bogatoj karijeri, Vujošević je vodio velikane kao što su CSKA iz Moskve i Limož, a 2009. godine je proglašen za najboljeg trenera u Evroligi.


tagovi

Duško VujoševićStudentski centar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara