(©AFP)
(©AFP)

Dva izveštaja skauta o Nikoli Jokiću iz 2014: Može da bude slabija verzija Dijaa ili poput Pera Antića

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 17:17

Sad te reči zvuče urnebesno

Posle velikog trijumfa nad Lejkersima sa 4-0 Nikola Jokić je tokom konferencije za medije rekao u jednom momentu da je „celog života van balansa“, ali da se nekako snađe...

Cela njegova priča o dolasku u NBA i onom što je postao, što je sada, deluje kao scenario za dobar holivudski film. U legendu je odavno ušlo da je u trenucima kada je draftovan cela Amerika umesto njegovog lika videla reklamu za – brzu hranu.

Izabrane vesti

A, u celu tu priču savršeno se uklapaju i dva izveštaja američkih skauta, koji su pisali o Jokiću 2014. godine, pre nego što je krenuo na put „preko bare“. Na njih je danas preko društvenih mreža podsetio i legendarni trener Denvera Džordž Karl.

Prvi izveštaj je delo Danijela O’Brajana za „Bličer riport“. On je ovako video srpskog asa:

Igrač bez atletskih predispozicija, koji bi mogao da preživi u NBA i da zasluži solidnu ulogu. Ako bi Jokić imao precizan šut i donosio ispravne odluke sa loptom u rukama, mogao bi da bude slabija verzija Borisa Dijaa ili opasnost s distance kao Pero Antić. Jokić bi bio, verovatno, četvrta ili šeta opcija u napadu, ali sve bi to zavisili od toga koliko bi njegova igra bila efikasna“, pisao je O’Brajan.

A, to je još dobar deo izveštaja:

Nažalost, njegova igra u odbrani mu neće dozvoliti da provodi na terenu 30 ili više minuta ili da bude starter. U svakom slučaju, nema nikakve sramote da se bude respektabilna rezerva u nekom pobedničkom timu u budućnosti“, zaključio je O’Brajan.

Navode Amerikanci i izveštaj Stevana Petrovića, koji je pisao za „NBAdraft.net“:

Prosečan atleta kojem nedostaje brzina i skočnost. Mana mu je brzina nogu. Mogao bi da se muči na centarskoj poziciji pored NBA igrača. Potrebno je da napreduje na postu, da popravi snagu i da razvije repertoar u igri leđima. Odbrana mu je prava slaba tačka, jer mu nedostaje lateralne brzine i snage. Visina mu je veliki plus, ali moraće da radi da postane snažniji i da nauči da predvidi poteze, da bi time nadoknadio nedostatak brzine. Bez obzira na to što je mlad, utisak je da je njegov napredak ograničen nedostatkom eksplozivnosti i brzine nogu“, ocenio je Petrović.

Dva ozbiljna promašaja u ovim izveštajima sada, ipak, više dobro zvuče za zabavu, ali i kao dokaz koliko je Nikola Jokić iznenadio sve na ovom svetu. Čak i one koji su s njim radili godinama, od Dejana Milojevića pa nadalje.

Uostalom i Majk Meloun, trener Denvera, posle pobede nad Lejkersima se prisetio:

Prvi put kada se pojavio kod nas u Letnjoj ligi u Las Vegasu... Došao je sa 135 kilograma, potpuno van forme. Ali, ok, videli smo da je dobar igrač. Ali, niko, niko nije mogao da pretpostavi da će postati dvostruki MVP lige i da će nadmašiti Vilta Čemberlena. Ako iko tvrdi drugačije, samo se*e“, ispričao je Meloun.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara