Brunson (© AFP)
Brunson (© AFP)

Dva rekorda za kraj serije duge sedam godina: Maksi kao Novicki, Brunson „podivljao“, Dalasove 22 trojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 05:56

Za prvu plej-ofu pobedu kod kuće posle sedam godina i izjednačenje u obračunu sa Jutom

Sačekaće Dalas oporavak Luke Dončića, samo na pobedu u plej-ofu na svom terenu više ne mora da čeka. Prvim slavljem u doigravanju pred domaćom publikom posle sedam godina Teksašani su uzvratili udarac, bez najboljeg igrača savladali Jutu i izborili makar petu utakmicu u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Pred oko 20.000 navijača u Amerikan ejrlans centru oborili su Džezere i izjednačili u seriji na 1:1.

Ispostavilo se da i bez Slovenca (odradio zagrevanje, nije u potpunosti spreman da se stavi na raspolaganje Džejsonu Kidu), Mavsi imaju dovoljno resursa da se nose sa ekipom koja ih je na premijeri tukla maltene peške. Ovoga puta, Dalas je pokazao kakvim napadačkim arsenalom raspolaže, te da njegovi aduti ne moraju nužno da budu vezani za ime bivšeg člana Real Madrida.

Izabrane vesti

Pobeda 110:104 izborena je rafalnom paljbom. Čak 22 trojke ubacio je Dalas i tako postavio klupski rekord. S obzirom da je pucao 47 puta, procenat realizacije od 46,8 odsto sugeriše da ga je šut i te kako služio. Najviše Maksija Kvebera. Nemac je pogodio osam delekometnih hitaca iz 11 pokušaja (to su mu bili jedini šutevi iz igre), podsetio na vreme kad je Dirk Novicki na istom mesto „zapalio“ mrežice. Primera radi, Novicki je u plej-ofu na jednom meču najviše ubacio pet trojki, Kleber ga je najboljim učinkom otkako se bavi košarkom nadmašio i sa 25 poena izrastao u jednog od junaka.

Ne i jedinog, jer domaćin slavi i Džalena Brunsona. Momak kog je Dalas angažovao na istom draftu kad i Luku Dončićabio je tek 33. pik, za razliku od Luke koji je bio visoko pozicioniran, treći – potpuno se „otkačio“, preuzimao odgovornost, nadmašio sebe i rekordom karijere poveo Kidov sastav ka prvoj pobedi u plej-ofu još od 26. aprila 2015. kad je u istoj hali savladan Hjuston. Delovao je Brunson nezaustavljivo, brojao do 41, ubacio je šest trojki, iz izgre šutirao 15 od 25, dodao osam skokova i uz veliku energiju sa tribina sprečio Jutu da posle 99:93 ostvari još jedan trijumf kojim bi se primakla konferencijskom polufinalu. Brunson je tako ušao na listu odabranih košarkaša Dalasa, koji su u plej-of utakmicama ubacivali najmanje 40 poena, na njoj su, uz Dirka Novickog i Luku Dončića, još Rolando Blekmen i Nik van Eksel.

Zato će u nastavku serije ekipa Kvina Snajdera morati da se pomuči. Verovatno će se već za naredni susret vratiti Dalasu Luka Dončić, pa će to dodatno otežati posao Džezerima za koje je na ovom meču Donovan Mičel ubacio 34 poena (13 od 30 iz igre), Rudi Gober po običaju dominirao u oba reketa (17 skokova), ali je francuski centar ograničen na samo osam poena, što je jedan od razloga poraza.



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeNBA plej-ofDalasDalas MaveriksDalas MeveriksJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara