(MN press)
(MN press)

Dvorana pretesna, deo navijača besan - Partizan će još deset mečeva igrati u Pioniru

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 09:49

Zbog Svetskog prvenstva u atletici, crno-beli od polovine januara do početka aprila neće moći da igraju u Beogradskoj areni

Panterov skok u pobedu Partizana nad Huventudom (68:67), kao i sjajan duel od početka do kraja, sa neizvesnom završnicom, određeni broj simpatizera crno-belih nije mogao da gleda uživo i pored velike želje. Solidarišući se s njima drugi deo navijača odlučio je da napusti "Pionir" i da ispred hale nastavi da pruža podršku timu.

Izabrane vesti

"Veliko hvala svima koji su kupili sezonske i dnevne karte za utakmice Partizana kao i onima koji su danas želeli da budu u hali, ali razumeju da je kapacitet u odnosu na Arenu ograničen! Nadam se da ćemo svi u hali i kraj TV ekrana prisustvovati spektaklu i pobedi našeg", nešto više od dva sata pre početka meča predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je na Tviteru pokušao da objasni kompilikovanu situaciju nastalu usled kratkoročnog prelaska Partizana u dvoranu Aleksandar Nikolić (Pionir) zbog Svetskog prvenstva u boksu koje se održava u Beogradskoj areni.

Navijači smatraju da je trebalo da bude mesta za njih.

"Grobari, iako smo se danima spremali za ovaj spektakl više sile nam nisu dozvolile da realizujemo sve do kraja. Naši ljudi, od kojih su neki prevalili preko 300 kilometara da bi navijali, nisu mogli da uđu u halu. Svesni smo da je kapacitet 'Pionira' smanjen, ali je nedopustivo da je za ulaz D ostalo najmanje karata u prodaji. Mi koji smo tu i protiv Studentskog centra i protiv Krke očekujemo da budemo ispoštovani. Momci koji su spremali koreografiju za Željka čitave nedelje takođe nisu mogli da uđu. Mnogi su sa kartama koje nisu bile očitane ostali ispred. Naš potez napuštanja hale je solidarisanje sa preko 500 naše braće koji su navijali ispred. Borićemo se za svakog Grobara bio on iz Beograda ili iz unutrašnjosti ili neki od onih koji su nam koliko juče pevali da smo 'cigani', ne pravimo razliku!", navedeno je u postu navijača na Instagramu.

Na klubu i njegovim simpatizerima je da vide kako će slične situacije rešavati u budućnosti, jer Partizan ove sezone očekuje još deset utakmica u 'Pioniru'.

Prva je već u subotu kada u 7. kolu ABA lige crno-belima u goste dolazi FMP. Posle toga, Partizan će se vratiti u Beogradsku arenu sve do 12. januara. A onda zbog Svetskog prvenstva u atletici koje će zauzeti našu najveću dvoranu od polovine januara do 3. aprila, lider ABA lige i Grupe A Evrokupa, mečeve u dva takmičenja kao domaćin ponovo će igrati u 'Pioniru', a to su Hamburg (18. januar), Cibona (22. januar), Borac (5. februar), Andora (9. februar), Crvena zvezda (5. mart), Igokea (19. mart), Metropoliten (16. mart), Lokomotiva Kubanj (30. mart) i Mornar (2. april).

U Beogradsku arenu bi trebalo da se vrati 19. ili 20. aprila kada su na programu mečevi osmine finala Evrokupa, odnosno četvrtfinalu ili polufinalu ABA lige, u zavisnosti da li će zauzeti od 3. do 4, ili prva dva mesta u ligaškom delu (termini će biti naknadno određeni).


tagovi

KK PartizanEvrokupHuventud

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara