Džanan Musa (Screenshot - Youtube.com)
Džanan Musa (Screenshot - Youtube.com)

Džanan Musa u MVP modu: 31 poen i indeks 47 u demoliranju Valensije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 01:16

Kako stoje stvari, neće se još dugo zadržati u Lugu

Haubica iz Bosne i Hercegovine nastavlja da rešeta u španskoj ACB ligi. Bivši igrač Cedevite, Bruklin Netsa i Anadolu Efesa Džanan Musa odigrao je još jedan sjajan meč u dresu Breogana i ponovo srušio Valensiju. Sa rekordnim indeksom 47 bio je prva figura u pobedi nad ekipom Đoana Penjaroje i još jednom istakao kandidaturu za MVP nagradu u ponajboljoj državnoj ligi Starog kontinenta - 99:82.

Musa je meč okončao sa 31 poenom, sedam asistencija i pet skokova, a promašio je samo dva šuta iz igre (i jedan sa linije penala). Za dva je šutirao 2/3, za tri 5/6 i sa crte 12/13. Impresivno.

Izabrane vesti

Još fascinantniji je podatak da je Breogan - apsolutni hit Endese ove sezone - slavio protiv Valensije i u prvom delu sezone (98:97). Taj susret takođe je obeležio bosanskohercegovački košarkaš, u Fonteti je upisao 33 poena i 10 uhvaćenih lopti za indeks 44. Zaista mu leže Taronjesi.

Daleko je ispred konkurencije u MVP trci. Prvi je prema indeksu korisnosti u ligi (22,2), a pritom je i najbolji strelac španskog prvenstva (19,8).

Meč u Lugu domaći sastav je rešio u trećem kvartalu koji je dobio sa 35:22, uz 12 Musinih poena. Bila je to i 10. pobeda povratnika u najviši rang, koja ga stavlja na deveto mesto na tabeli. Trener Breogana Veljko Mršić je očekivano bio prezadovoljan njegovim nastupom.

"Igrao je sjajno tokom čitavog susreta, bio je dominantan i pomogao nam", rekao je bivši selektor Hrvatske.

Nastup reprezentativca BiH ostaće zapisan u istoriji ACB lige kao jedan od najboljih u protekloj deceniji. Veći indeks zabeležili su samo Silven Landesberg (52), Dilan Enis i Askija Buker (48), kao i legendarni Pit Mikel koji je 2006. godine, takođe u dresu Breogana, protiv Baskonije ubeležio 54 indeksna poena.

Musa je u decembru proglašen za najkorisnijeg igrača meseca, a tada je istakao da je presrećan u dresu Breogana, što se jasno vidi i u njegovim izdanjima na parketu.

"Namera mi je da završim sezonu i izgradim nešto ovde. Lugo je jedna velika porodica i veoma sam srećan što sam deo kluba. To me pokreće, čak i kada budem napustio Lugo, uvek ću ga nositi u srcu", izjavio je pre nekoliko sedmica Džanan Musa.

Podsetimo da se Musa nije snašao u NBA, gde su mu šansu kao 29. piku na draftu ukazali Bruklin Netsu. Posle dve godine vratio se u Evropu i potpisao ugovor sa Anadolu Efesom, ali nije uspeo da se nametne u ekipi Ergina Atamana. Iznenadio je sve kada je odlučio da potpiše ugovor sa timom koji se tek vratio u ACB ligu, sada je sasvim jasno da je napravio odličan potez. Biće veliko iznenađenje ako ga sledeće sezone ne budemo gledali u Evroligi. Ko zna, možda dobije i novu šansu "preko bare".


tagovi

Džanan MusaBreoganACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara