Džef Grin (Foto: AFP)
Džef Grin (Foto: AFP)

Džef Grin: Ovo je jeb*** finale, ne možemo samo da čekamo Jokića

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.06.23. | 06:14

Iskusni "Ujka Džef", poznat po govorima u svlačionici Denvera, imao je šta da kaže posle poraza u drugoj utakmici finala

Posle prve utakmice se činilo da će Denver oduvati Majami u velikom NBA finalu, ali po ko zna koji put se pokazalo da o Vrelinu sa Floride može svako da se opeče. Sjajnom igrom u poslednjoj deonici, Džimi Batler i drugovi neutralisali su čak 41 poen Nikole Jokića i došli do zlata vrednog brejka, nanevši Nagetsima prvi poraz kod kuće u plej-ofu za 1-1 u finalnoj seriji.

Trener Majk Meloun je posle utakmice u svlačionici, ali i na konferenciji za medije, govorio o nedostatku zalaganja i discipline u njegovoj ekipi.

Izabrane vesti

"Morao sam i ja da pričam o uloženom naporu. Ovo je jeb*** finale, energija mora da bude bolja. Ne možemo ovako, moramo bolji. Sve je stvar discipline, na lopti, bez nje. Jasno nam je šta je potrebno. Ovo je finale, nisu nam potrebni veliki govori da bi se podigli. Znamo šta moramo da uradimo u trećoj utakmici. Nismo bili svoji. Komunikacija mora da bude bolja", priča u svom stilu "Ujka Džef".

Glavna tema posle utakmice bile su Jokićeve četiri asistencije, iako je ubacio 41 poen.

"Uradio je ono što treba da uradi. Kada je trebalo da bude agresivan, bio je. Imao je dobre poteze. On ima dobar pregled terena, nisu mu oduzeli asistencije. Ako je on tako agresivan, ostali moraju da pronađu način da budu učinkoviti. Ne možemo samo da čekamo Jokića i šta će on da uradi. Da počnemo od odbrane i to prenesemo na napad".

Kako u narednoj utakmici? Serija se seli u Majami, a prvi susret na programu je u noći između srede i četvrtka.

"Već smo dobijali na strani. Znamo koji je ulog. Oni su uradili šta su morali, a sada je na nama da se posvetimo trećoj utakmici, budemo bolji u odbrani, igramo sa više energije i ne razmišljamo o četvrtom susretu", zaključio je Grin.

DŽAMAL MARI: PRAVILI SMO GREŠKU ZA GREŠKOM, JOKIĆ ODIGRAO SJAJNO

Neodstajala je Jokiću prava podrška u drugom susretu velikog finala. Najbolji saigrač srpskog centra, Džamal Mari, ubacio je 18 poena, uz 10 asistencija i jedini ga koliko toliko ispratio. Jasno je da i Kanađanin mora bolje.

"Od starta nismo dobro komucirali na blokovima, davali smo im šuteve, dopuštali dodavanja u reket... Nismo bili disciplinovani koliko je potrebno na ovom nivou. Moramo bolje tokom čitavog susreta, a ne samo u poslednjoj četvrtini. Igrali su čvrsto, bili disciplinovaniji... Poražavajuće je kada pravite grešku za greškom... Dajte im zakucavanja, otvorene šuteve... Teško je vratiti se iz toga. Ako igramo ovako, očekujemo da izgubimo. Moramo da se držimo zajedno i gledamo unapred", istakao je Mari.

Najmanji problem su Jokićeve asistencije, tvrdi bek Denvera.

"Nema to veze. Postigao je 41 poen. Uradio mnogo toga. Imao je sjajan meč. Moramo da igramo bolje odbranu i da budemo disciplinovaniji. Da igramo dobro tokom čitave utakmice, a ne samo na mahove. Druga četvrtina je bila dobra, kraj treće četvrtine... Ali to nije dovoljno, moramo da igramo kroz osiclacije, držimo se zajedno i igramo sa mnogo intenziteta i energije. To nam je nedostajalo večeras. Pravili smo grešku za greškom i nismo mogli da se vratimo. Čak i kada smo vodili morali smo da popravimo intenzitet i energiju".

Na kraju je promašio šut za produžetak sa zvukom sirene.

"Videli ste me dovoljno puta da pogađam te šuteve. Bila je dobra pozicija, ali lopta nije ušla...", zaključio je Mari.

DŽIMI BATLER: NIJE BILO TAJNOG SASTOJKA, JOKIĆ JE STRAŠAN IGRAČ

Odigrao je Majamijev lider, Džimi Batler, daleko bolju utakmicu nego pre nekoliko dana i bio na pragu dabl-dabla sa 21 poenom i devet asistencija. Vrelinu sa Floride su mnogi otpisali posle poraza na startu finalne serije, ali još jednom su Džimi i drugovi ućutkali sve koji su sumnjali u njih.

Kao osmi nosioci sa Istoka stigli su do borbe za prsten, dobili Milvoki u pet, Njujrok u šest i Boston u sedam utakmica. Šta je ključ iza te neustrašivosti tima koji je teško iko video u finalu pred početak dogiravanja?

"Niko ne brine, ne mari šta drugi pričaju. Fokusirani smo na ono što dobro radimo i na kraju dana je to najbitnije. Pogodili ili promašili šuteve, bićemo svoji. Ne zanimaju nas drugi, tako je bilo čitave godine i to se neće promeniti. To je to, taj 'boli nas uvo' faktor", kazao je Batler.

Uspeo je Hit da ostavi Jokića na najnižem broju završnih dodavanja u tekućem plej-ofu, mada mu je dobro zatrpao koš. Šta je bio ključ u borbi protiv Džokera?

"Pritisak na loptu, vraćanje u odbranu, uzimanje ničijih lopti... Trudili smo se da mu otežamo svaki pas, šut. On je strašan igrač, neverovatno dodaje, a sasvim je jasno da može da postiže poene, kao i što je sada i uradio. Kada iznudimo grešku i dobijemo otvoreni teren, to moramo da iskoristimo i mislim da smo u tom segmentu bili dobri".

Majami je blistao u poslednjoj deonici, tokom koje je ubacio 36 poena.

"Nije bilo tajnog sastojka. Lopta se dobro kretala, dodavali smo otvorenim igračima. Igrali smo vrlo prosto, slično kao i oni - i pogađali smo. To je stvar u ovoj ligi u ovoj igri. Mi smo pogodili, oni nisu", zaključio je Batler.


tagovi

Džef GrinDžamal MariDžimi BatlerNikola JokićDenver NagetsMajami HitNBA finale

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara