Džejms napušta CSKA i ide u Bruklin

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 16:47

Igraće po svemu sudeći u timu koji je napravljen da napadne osvajanje NBA prstena

Kako javlja Eurohups, menadžeri Majka Džejmsa dogovorili su dozvolu da Amerikanac napusti CSKA kako bi potpisao za kandidata za osvajanje NBA lige - Bruklin Netse. Tamo bi potpisao ugovor do kraja sezone.

Džejms je jedan od najplaćenijih igrača u Evropi, a prošlog leta je potpisao ugovor na tri godine, do leta 2023. godine. Kako god, Džejms je suspendovan na neodređeno u redovima Armejaca posle incidenta koji je imao sa trenerom Dimitrisom Itudisom.

Izabrane vesti

Posle toga se Džejms vratio u SAD, a CSKA je bio spreman da otpusti Džejmsa "radi sporazumne koristi", kako je opisao predsednik Andrej Vatutin.

Da bi potpisao za Netse, prema dogovoru FIBA - NBA, Džejms će biti otpušten iz CSKA.

Ipak, kako piše Eurohups, Džejms bi mogao da se smatra igračem CSKA posle završetka ove sezone sve do leta 2023. godine. Naravno, na kraju sezone, i u zavisnosti od ponuda koje dobije u budućnosti, posebno iz NBA, sve opcije su moguće.

Džejms je imao najbolju sezonu u Evroligi, čak je bio i u opticaju za MVP-ja pre suspenzije. Džejms je u proseku postizao 19,3 poena i imao 5,7 asistencija i 3,1 skok za 31 minut u igri u Evroligi.

Poslednji put je igrao u NBA ligi u sezoni 2017/2018, kada je prosečno davao 9,3 poena i imao 3,5 asistencija i 2,5 skokova u redovima Finiksa, a kasnije i Nju Orleansa. Posle povratka u Evropu podigao je Alfonso Ford trofej 2019. godine kao igrač Olimpije iz Milana.

Džejms bi ovako na kraju mogao da završi u Bruklinu i da igra u plej-ofu pored Kevina Duranta, Džejmsa Hardena i Kajrija Irvinga...

Bruklin ima upražnjeno mesto u rosteru nakon odluke Lamarkusa Oldridža da se povuče iz aktivnog igranja košarke zbog problema sa srcem.

Pre Bruklina su se kao opcija za Džejmsa pominjali i Njujork Niksi.



tagovi

Majk Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara