Screenshot: Youtube.com
Screenshot: Youtube.com

Džejms progovorio o sukobu sa Itudisom: Rasprava nije imala veze sa košarkom

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 14:54

"Imali smo mali sukob. Nisam sa Itudisom imao raspravu kao košarkaš, već više kao pojedinac", izjavio je američki košarkaš

Napustio je Majk Džejms redove moskovskog CSKA i potpisao desetodnevni ugovor sa Bruklin Netsima. Sinoć je upisao i svoj debi u ekipi Stiva Neša, a posle susreta je za medije govorio i o sukobu sa Dimitrisom Itudisom, koji je doveo i do njegovog rastanka sa Armejcima.

19.00: (1,65) Njujork (13,0) Toronto (2,50)

Izabrane vesti

Posle nekoliko disciplinskih prekršaja, najbolji strelac Moskovljana u Evroligi ove sezone (19,3 poena po meču) se tokom utakmice sa Uniksom u okviru VTB lige sukobio sa grčkim trenerom. Nakon svađe sa šefom struke Armejaca nije se vraća na parket, a ubrzo je postalo jasno da je odigrao svoje u dresu CSKA, makar ove sezone. Posle treće suspenzije koju je zaradio u tekućoj takmičarskoj godini, Itudis ga je isključio iz svojih planova, ali nije dugo trebalo 30-godišnjem beku da pronađe novi angažman i to u redovima jednog od favorita za osvajanje NBA prstena.

Posle prvog nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti još od 2018. godine (ubacio osam poena u pobedi nad Bostonom), objasnio je američkim medijima šta se dogodilo između njega i trenera moskovske ekipe.

"Što se tiče Itudisa, određe stvari su mi se dogodile na privatnom planu i mislim da nisu rešili moju situaciju kako sam smatrao da treba. Imali smo mali sukob. Nisam sa Itudisom imao raspravu kao košarkaš, već više kao pojedinac. Bila je to rasprava između dva čoveka koja nije imala veze sa košarkom".

Nije Džejmsu prvi put u karijere da ima određene nesuglasice sa trenerom. Tako ga je svojevremeno i Etore Mesina odstranio iz Olimpije Milano.

"Mesina je dobio posao u Milanu, razgovarali smo telefonom tokom čitavog leta i jednog dana mi je samo poslao mejl i rekao mi da potražim novi tim".

Majk Džejms je proesionalnu karijeru počeo u Zagrebu, igrao je potom za Hapoel Galil Eljon, Kolosos sa Rodosa, Baskoniju i Panatinaikos, da bi 2017. godine po prvi put dobio šansu da se okuša u NBA ligi, pružili su mu je Finiks Sansi. Igrao je potom kratko i za Nju Orleans, da bi se zatim vratio u Evropu i ponovo obukao dres Zelenih iz Atine. Usledio je poziv Olimpije Milano, da bi se posle jedne sezone u redovima Armanija (osvojio i Alfonso Ford nagradu za najboljeg strelca Evrolige) preselio u Moskvu. Posle dobrih partija u prvoj sezoni, dobio je ugovor do leta 2023. godine.

Sa Netsima je potpisao desetodnevnu saradnju, Bruklin će imati pravo da mu ponudi još jedan ugovor iste dužine, ali ukoliko bude želeo da ga u ima u svojim redovima i u plej-ofu, moraće da mu ponudi standardan ili dvosmerni. Iz CSKA su takođe obelodanili da je Džejms dobio dozvolu da u NBA igra do kraja sezone, ali da će se narednog leta vratiti u Moskvu, gde je vezan saradnjom na još dve godine.



tagovi

Majk DžejmsCSKA MoskvaDimitris ItudisEtore MesinaBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara