Majk Džejms, Ajzea Kenan i Fabijen Kozer (©MN Press)
Majk Džejms, Ajzea Kenan i Fabijen Kozer (©MN Press)

Džejmsu 2.000.000 evra od Kneževa, Olimpijakos hoće Kenana umesto Dorsija, Kozer ostaje u Realu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 17:32

Vrelo leto na evroligaškoj pijaci se nastavlja

Minule sezone Monako je debitovao u Evroligi, stigao do četvrtfinala gde se dobro potukao sa Olimpijakosom za plasman na Fajnal for. Ambicije uprave su velike, navodno je budžet za plate igrača podignut na 18.000.000 evra, a dobar deo biće potrošen kako bi Majk Džejms nastavio da brani boje Kneževa. Kako Eurohups prenosi, Amerikanac ostaje u ekipi Saše Obradovića za 2.000.000 evra po sezoni.

U isto vreme Olimpijakos će po svemu sudeći ostati bez jednog od najboljih igrača. Tajler Dorsi će pokušati da se izbori za NBA ugovora, a u Pireju bi mogao da ga nasledi bivši igrač Uniksa Ajzea Kenan. Real Madrid je nastavio sa čuvanjem jezgra igrača, pa je produžio saradnju i sa Fabijenom Kozerom.

Izabrane vesti

Navodno je i pre okončanja sezone uprava Kneževa ponudila nastavak saradnje Džejmsu za manje od 2.000.000 po godini. U međuvremenu je podigla ponudu i Amerikanac, koji se potajno nadao povratku u NBA, spreman da je prihvati.

Ostaje još da se utanači dužina ugovora. Monako je učinio sve u svojoj moći da zadrži lidera iz nedavno okončane sezone i tako potvrdio ozbiljne namere u elitnom takmičenju. Džejms je u takmičarskoj godini za nama bio uvršten u petorku Evrolige, a prosečno je beležio 16,4 poena, 5,8 asistencija, 3,2 skoka i 1,2 ukradene lopte.

Iako ništa još nije ozvaničeno, očekuje se da Obradovićevu ekipu pojačaju i Eli Okobo, Džordan Lojd i Džon Braun, dok bi Alfa Dijalo trebalo da produži ugovor sa klubom. Neizvesna je sudbina Dvejna Bejkona.

Pokušavao je Olimpijakos posle osvojene titule i Kupa u Grčkoj i odličnih izdanja u Evroligi da zadrži Tajlera Dorsija. Eurohups prenosi da je odbio ponudu za nastavak saradnje, ali i da je zatvorio vrata potencijalnom prelasku u Fenerbahče. Nada se povratku u NBA.

Amerikanac je nedavno imao trening sa Dalas Maveriksima, od kojih se očekuje da mu uskoro pošalju ponudu. Iako ništa nije sigurno povodom njegove sudbine u Teksasu, jasno je da je Dorsijev primarni cilj da se vrati u najjaču ligu sveta.

Iza sebe ima 26 utakmica u NBA, a branio je boje Atlante i Memfisa. Hoksi su ga još 2017. godine odabrali kao 41. pika na Draftu.

Dorsi je beležio 12,8 poena u Evroligi i 10,8 u grčkom prvenstvu, a crveno-beli se nadaju da bi mogli da ga zamene Ajzeom Kenanom, tvrdi Eurohups.

Iskusni bek je minule dve sezone proveo u Uniksu i beležio prosečno 11,8 poena uz 41 odsto preciznosti van linije 6,75. Posle sankcija koje su uvedene ruskim klubovima zbog rata u Ukrajini, preselio se u Galatasaraj i sezonu okončao u Turskoj.

Za njegove usluge postoji i interesovanje Fenerbahčea, a navodno bi Kenan voleo da se vrati u NBA. Svojevremeno 31. pik sa Drafta je upisao 235 utakmica u najjačoj ligi sveta. Najbolje je igrao u dresu Filadelfije (2016) i na 77 nastupa prosečno beležio 11 poena.

Real Madrid je posle rastanka sa trenerom Pablo Lasom na mesto šefa struke postavio njegovog asistenta Ćusa Matea kojem je prvi tim poveren do leta 2024. godina. Još dve godine u glavnom gradu Španije ostaje i Serhio Ljulj, a danas je obelodanjeno da je na isti period novi ugovor potpisao i Fabijen Kozer.

Ovaj 35-godišnji košarkaš već 11 godina igra u Evroligi. Upisao je 274 nastupa, više od polovine u dresu Kraljevskog kluba (152). Debitovao je kao član Šolea u elitnom društvu, potom bio njegov deo kao igrač Baskonije i Bamberga, pre nego što je stigao u Real 2017. godine.

Osvojio je sa Blankosima Evroligu već u prvoj sezoni, tri puta igrao na Fajnal foru. Neretko bio među najboljima na završnim turnirima. Podigao je sa Madriđanima i tri trofeja u ACB ligi, jednim i Kup kralja.


tagovi

Majk DžejmsTajler DorsiAjzea KenanFabijen KozerKK MonakoKK OlimpijakosKK Real MadridKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara