Džoel Bolomboj (Reuters)
Džoel Bolomboj (Reuters)

Olimpijakos dobio prvo pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 10:47

Džoel Bolomboj potpisao jednogodišnji ugovor sa grčkom šampionom

Mnogo se igrača prethodnih nedelja dovodilo u vezu sa Olimpijakosom, ali klub iz Pireja do danas nije potpisao nijednog. Onda su braća Angelopulos, vlasnici Crvenih, krenula o ofanzivu. I dok javnost iščekuje da li će bek Tajler Dorsi da produži saradnju, odnosno da li će krilo Saša Vezenkov da "odleti" u Sakramento, odlučili su da angažuju Džoela Bolomboja (28, 206 cm) koji je stavio potpis na jednogodišnji ugovor

Bolomboj je koji je u CSKA stigao 2018. godine, 2018. osvojio je sa Moskovljanima Evroligu (2019) i dve titule šampiona VTB lige (2019, 2021).

Izabrane vesti

Momak rođen u Donjecku, kome je otac iz Konga, a majka Ukrajinka, bio je član reprezentacije Rusije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, ali je s početkom invazije Rusije na Ukrajinu odlučio da napusti Moskvu i nije se vraćao uprkos upozorenjima da će biti sankicionisan.

Bolomboj koji osim ukrajinskog i ruskog poseduje i američki pasoš jer se još kao trogodišnje dete preselio sa porodicom u SAD prošle godine je imao prosek od 5,9 poena i 4,1 skok Evroligi dok ruski timovi nisu isključeni iz takmičenja.

Inače pre nego što se vratio u Evropu, a po diplomiranju na univerzitetu Veber Stejt, Bolomboj je kao 52. pik na draftu 2016. godine pokušao da se nametne za veću ulogu u NBA timovima, prvo kao član Jute (2016-2017), zatim i Milvokija (2017-2018), odnosno preko njihovih filijama u Razvojnoj ligi, Solt Lejk Siti Stars i Viskonsin. Ali nije uspeo...


tagovi

Džoel BolombojKK CSKA MoskvaKK OlimpijakosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara