Frenk Džekson i Dvejn Bejkon (©AFP; ©Starsport)
Frenk Džekson i Dvejn Bejkon (©AFP; ©Starsport)

Džekson se iz Asvela seli u Kinu, društvo će mu praviti i Bejkon

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 18:16

Amerikanci na putu za Aziju

Demarkus Kazins je već na putu za Kinu, preskočiće Evropu nakon što je ostao bez ponuda u NBA ligi, a za njim će i dvojica Amerikanaca koji su u prethodnom periodu nastupali na Starom kontinentu. Kako prenosi Emilijano Karčija sa Sportanda, karijeru u ovoj azijskoj zemlji će nastaviti Frenk Džekson i Dvejn Bejkon.

Džekson je letos prvi put stigao na Stari kontinent, posle šest godina u najjačoj ligi sveta, ali se nije dugo zadržao u Asvelu. Đanmarko Poceko je odlučio da mu uruči ispisnicu, ali se neće zadržati u evropskoj košarci, već se u narednim danima očekuje ozvaničenje njegovog unosnog angažmana u Kini.

Izabrane vesti

Košarkaš sa 214 nasutpa u NBA i solidnim prosekom od 8,5 poena, produkt čuvenog Djuka, upisao je šest nastupa u Evroligi i prosečno beležio 10,3 poena, dok je u francuskom prvenstvu postizao 10 poena po susretu.

Bejkon je prošle sezone nastupao za Panatinaikos i beležio izvanrednih 16,6 poena po nastupu, ali je bio problematičan, pa se posle disciplinskih prekršaja rastao sa Zelenima u aprilu.

Letos je sa izraelskim drugoligašem Makabi Rananom, u društvu novog centra Partizan Mozzart Beta Bruna Kabokla, igrao na turneji po SAD i protiv Bruklina, Klivlenda i Minesote redom beležio 17, 14 i 26 poena.

Očigledno nije dobio zadovoljavajuću ponudu iz Evrope, nisu ni NBA klubovi pokazali ambiciju da mu daju novu šansu, pa je i on poput Kazinsa, a po svemu sudeći i Džeksona, odlučio da unovči svoje usluge u kineskoj CBA ligi.



tagovi

Dvejn BejkonKinaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara