©Starsport
©Starsport

Džikić već na novom zadatku, dočekaće reprezentaciju Srbije krajem februara

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 15:51

Drugi srpski stručnjak za kormilom Gruzije posle Igora Kokoškova

Stigla je jutros i zvanična potvrda da se Aleksandar Džikić rastao sa Hapoelom iz Jerusalima, a sada je obelodanjeno i da srpski stručnjak ima novi posao kao selektor reprezentacije Gruzije.

Kako se u saopštenju Saveza navodi, saradnja je dogovorena do jeseni 2025. godine i prema njoj Džikić će predvoditi Gruziju tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, kvalifikacija za Evrobasket i kontinentalne smotre, ako do njege stigne. Kako se navodi, nakon toga će se pregovarati oko produžetka ugovora.

Izabrane vesti

Interesantno je da će se tako već u februaru srpskom stručnjaku ukrstiti put sa reprezentacijom Srbije, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Orlovi i Gruzija su smešteni u Grupu G sa Finskom i Danskom, a 26. februara će selekcija Svetislava Pešića gostovati u Tbilisiju.

Džikić će tako biti drugi srpski trener za kormilom gruzijske reprezentacije posle Igora Kokoškova, koji je od 2008. do 2015. obavljao selektorsku funkciju, predvodeći Gruziju na tri Evropska prvenstva.

Srpski stručnjak je sa mnogo uspeha predvodio Hapoel iz Jerusalima prošle sezone, a odlično je otvorio i tekuću, osvajanjem Superkupa. Izborio je i plasman među 16 najboljih ekipa i u FIBA Ligi šampiona, ali je problem nastao zbog ratnih sukoba u Izraelu.

Ekipa je boravila u Beogradu, igrala mečeve na međunarodnoj sceni u dvorani Aleksandar Nikolić, ali kada je stigao poziv da se tim vrati u Jerusalim kako bi se nastavilo prvenstvo, Džikić je ostao u glavnom gradu Srbije. Pojavile su se informacije da ga Gruzija želi, ali je Hapoel odbio da mu dozvoli da sedi na dve klupe.

Ipak, s ozbirom da je Džikić odlučio da ostane u Srbiji, na kraju je došlo do rastanka, što je Gruziji otvorilo vrata ka ostvarivanju saradnje sa srpskim stručnjakom.


tagovi

Aleksandar Džikićkošarkaška reprezentacija Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara