Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Džordan Lojd obeležio drugu rundu četvrtfinala Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.04.23. | 13:25

Košarkaš Monaka nagrađen MVP priznanjem

Revanširao se Monako ekipi Makabija za poraz na startu plej-ofa Evrolige, pa se četvrtfinalna serija seli u Tel Aviv pri rezultatu 1-1 (na tri pobede). Najzaslužniji za trijumf ekipe Saše Obradovića bio je bivši košarkaš Crvene zvezde, Džordan Lojd.

Amerikanac je blesnuo kao nijednom dosad u evroligaškoj karijeri, o meču svedoči i rekordni indeks 36 koji mu je doneo i zvanje MVP-a druge runde četvrtfinala.

Izabrane vesti

Lojd je ubacio 33 poena "Ponoso Izraela", pogodio svih pet šuteva za dva, sa distance gađao 5/9 van linije 6,75 i 8/9 sa linije penala. Pritom je ubeležio i po dva skoka, dve asistencije i ukradene lopte, a sve to bez ijedne izgubljene za 27 minuta na parketu.

Iza njega je ostao centar Barselone Jan Veseli, koji je u drugom trijumfu nad Žalgirisom ostvario indeks 33. Leteći Čeh je susret okončao sa 26 poena i šest skokova.

Među igračima koji su obeležili kolo nalazi se Saša Vezenkov. On je u porazu od Fenerbahčea (1-1) postigao 18 poena, uz sedan skokova (indeks 27). Nikola Mirotić je ispratio Veselog sa 22 poena i četiri skoka (indeks 23), dok su po 21 indeksni poen imali Nadžel Hejs Dejvis iz Fenera (15 poena, šest skokova i pet asistencija), kao i Mustafa Fal iz Olimpijakosa (sedam poena, devet skokova, tri asistencije, dve blokade).


tagovi

KK MonakoKK Makabi Tel AvivDžordan LojdKK BarselonaKK OlimpijakosKK FenerbahčeJan VeseliSaša VezenkovNikola MirotićNajdžel HejsMustafa Fal

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara