Vasilije Micić (©Starsport)
Vasilije Micić (©Starsport)

Efes poražen u Veneciji uprkos Micićevom dabl-dablu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 22:48

Srpski reprezentativac nastavio da briljira u dresu Pivara, odlična partija i novajlija Vila Klajburna

Dvostruki uzastopni osvajač Evrolige nastavlja sa pripremama za predstojeću sezonu. Večeras je košarkaše Anadolu Efesa ugostila Venecija i u sjajnoj atmosferi, pred oko 3.000 navijača, uspela da ih savlada - 85:82.

Uprkos porazu, Vasilije Micić je odigrao sjajan meč i upisao 19 poena, uz 11 asistencija. Odličan je u poraženom timu bio i Vil Klajburn sa 23 poena i osam uhvaćenih lopti.

Izabrane vesti

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, ali je sastav iz Istanbula u finišu uvodnog kvartala stigao do preokreta. Ipak, Italijani vraćaju prednost i u drugoj deonici uspostavljaju kontrolu, te na veliki odmor odlaze sa pet poena viška.

Prednost Venecije je otišla i na devet poena u trećem kvartalu, ali je Efes ponovo dodao gas u završnici i sveo zaostatak na tri poena. Nije ni nova odlična serija ekipi Valtera De Rafaelea omogućila mirnu završnicu. Poveo je domaćin sa dvocifrenom razlikom prvi put na meč u odlučujućih 10 minuta, ali su Pivari uspeli da poravnaju rezultata u finišu. Nisu ipak uspeli da preokrenu, Venecija je vratila prednost i sa linije penala obezbedila trijumf.

Uz reprezentativca Srbije i iskusnog Klajburna istakao se još jedan novajlija u poraženoj ekipi. Ante Žižić je nastavio sa solidnim partijama tokom priprema, te je susret u Veneciji okončao sa 12 poena i šest skokova.

Pobednički sastav, koji će po svemu sudeći biti jedan od glavnih favorita u Evrokupu naredne sezone, do trijumfa su Majkl Bramos sa 20, Olerik Frimen sa 15 i Derek Vilis sa 12 poena. Džejson Grejndžer je dodoao 10.

Venecija: Tesitori 5, Parks 7, Frimen 15, Bramos 20, Sima 5, De Nikolao, Grejndžer 10, Čilo 1, Bruks 2, Vilis 12, Mininkleri, Vat 8

Efes: Buboa 8, Brajant 2, Iljasoglu, Gazi, Klajburn 23, Arna, Tundžer 5, Plajs 3, Micić 19 (11as), Polonara 7, Žižić 12, Danston 3


tagovi

Anadolu EfesKK VenecijaVasilije MicićVil KlajburnAnte ŽižićAlerik FrimenDžejson Grejndžer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara