©Shutterstock
©Shutterstock

Efes protiv Reala, CSKA ukršta koplja sa Fenerom, Armani u plej-ofu Evrolige megdan deli sa Bajernom

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 23:42

Barsa u četvrtfinalu čeka Valensiju ili Zenit

Kompletirano je i poslednje kolo regularnog dela sezone Evrolige, ali još uvek nisu poznati svi parovi četvrtfinala. Razlog za to su dva odložena duela, a posle utakmice između Zenita i Panatinaikosa (ponedeljak, 19.00) biće poznati svi učesnici plej-ofa. Tri para su već određena, dok je ekipi iz Sankt Peterburga potreban trijumf protiv Zelenih kako bi zakazali megdan sa prvoplasiranom Barselonom u doigravanju. U slučaju poraza ruske ekipe, Katalonci će za rivala dobiti Valensiju.

Posle mečeva poslednje runde regularnog dela sezone, postalo je jasno da će se u plej-ofu sastati drugoplasirani CSKA i sedmoplasirani Fenerbahče, trećeplasirani Efes ukršta koplja sa šestoplasiranim Realom, dok se najviše neizvesnosti očekuje u duelu timova koji su se domogli četvrtog i petog mesta na tabeli. U pitanju su Olimpija Milano i minhenski Bajern, prednost domaćeg terena će imati ekipa Etorea Mesine.

Izabrane vesti

Plej-of počinje 20. aprila i igraće se najkasnije do petog maja. Pobednici serija - koje se igraju na tri pobede - plasiraće se na Fajnal for u Kelnu (od 28. do 30. maja). Kostur je takav da će se bolji iz duela Barselone i Zenita ili Valensije u polufinalu ukrstiti sa boljim iz serije između Armanija i Bajerna. Tako će se dakle u drugom polufinalnom meču bolji iz duela CSKA i Fenerbahčea boriti sa ekipom koja prva dođe do tri trijumfa u sudaru Efesa i madridskog Reala.

Srbija neće imati predstavnika u plej-ofu među timovima - Crvena zvezda je sezonu okončala na 17. mestu (10-24) - ali će zato imati za koga da navija. Selektor naše reprezentacije Igor Kokoškov je u debitantskoj sezoni u Evroligi uspeo da se domogne doigravanja, a imao je veliku pomoć u Marku Guduriću. Vladimir Micov je jedan od najiskusnijih i najvažnijih igrača Olimpije Milano, isto se može reći i za njegovog imenjaka iz Bajerna Lučića, koji je sastavu iz Minhena pomogao da se domogne istorijskog plasmana u četvrtfinale. Vasilije Micić je minule sezone bio na dobrom putu da se sa Efesom domogne i titule, ali ga je pandemija sprečila da u tome, sada će preko Reala (u kojem posle odlaska Gabrijela Deka minutaži može da se nada i mladi Tristan Vukčević) tražiti šansu da se sa klubom iz Istanbula plasira među četiri.

Nikola Milutinov je na platnom spisku jednog od najvećih favorita - moskovskog CSKA - ali je zbog povrede ramena otpisan do kraja sezone. Nikola Kalinić i Vanja Marinković će u ponedeljak navijati za Panatinaikos, jer će u slučaju poraza Zenita uspeti sa Valensijom da se nađu među osam najboljih ekipa.

EVROLIGA - PLEJ-OF

(1) Barselona - (8) Zenit/Valensija

(4) Olimpija Milano - (5) Bajern Minhen

(2) CSKA Moskva - (7) Fenerbahče

(3) Anadolu Efes - (6) Real Madrid



tagovi

KK BarselonaAnadolu EfesKK CSKA MoskvaOlimpija MilanoKK Bajern MinhenKK Real MadridKK FenerbahčeKK ValensijaKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara