Vasilije Micić i Šejn Larkin (©Star Sport)
Vasilije Micić i Šejn Larkin (©Star Sport)

Efesu nije vredelo ni 40 poena od Micića i Larkina, Galatasaraj se izborio za peti meč

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 21:37

Di Bost najbolji u domaćim redovima

Moraće Fenerbahče još da čeka na ime rivala u finalu turskog prvenstva, Galatasaraj se u uzbudljivoj polufinalnoj seriji sa Efesom izborio za majstoricu i petu utakmicu koja će definitivno razrešiti svaku dilemu oko toga ko će se boriti za titulu.

Aktuelnom šampionu nije bilo dovoljno 40 poena od tandema Vasilije Micić – Šejn Larkin, Galatasaraj je dobio četvrti susret rezultatom 86:81 (16:23, 26:20, 24:21, 20:17) najviše zahvaljujući tome što je Di Bost ostao hladne glave i mirne ruke u ključnim trenucima. Bost je utakmicu završio sa 20 poena, uključujući i trojku kojom je Galatu odvojio na 82:74 na četiri minuta do kraja. Efes je uspeo da se približi na pet poena minuta (86:81) uz dva minuta na semaforu, ali do poslednjeg zvuka sirene šampion Evrope nije mogao da postigne ni jedan jedini poen...

Izabrane vesti

Ekipa Ergina Atamana vodila je najveći deo prvog poluvremena i na veliki odmor otišla sa minimalnih 43:42. Galata je bolje otvorila nastavak i sredinom treće deonice preuzela vođstvo koje do kraja više nije ispuštala. Uz Bosta važnu ulogu u pobedi imao je Andreas Pistiolis koji je povezao pet poena na šest minuta do isteka vremena, a dobrom odbranom nije dozvoljavao direktnim napadačima da pogode ništa sa distance.

Vasa Micić bio je najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena uz šest skokova, Šejn Larkin je na 17 poena imao i pet asistencija, dok je Ilajdža Brajant skupio 13 poena i osam uhvaćenih lopti. Kod domaćina Devon Blekšir je pobedi doprineo sa 18 poena i pet skokova, dok je Moris Ndur dopisao 12 poena.

Eliminaciona utakmica igra se u subotu, a domaćin je Efes.


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićŠejn LarkinDi BostKK GalatasarajTBLBSL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara