Dante Egzum i Luka Dončić (AFP)
Dante Egzum i Luka Dončić (AFP)

Egzumov trojkaški masakr za Lejkerse: Dante zasenio Luku, a razneo Lebrona i Dejvisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 04:27

Najbolja partija bivšeg košarkaša Partizan Mozzart Beta od povrtka NBA ligu

"Teksaški masakr motornom testerom" glasi naslov čuvenog horora iz 70-ih godina prošlog veka. Horor su večeras u Teksasu proživeli Los Anđeles Lejkersi, ali ne motornom testerom, već trojkama Dantea Egzuma! Bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta odigrao je najbolju utakmicu od povratka u NBA ligu i sa 17 poena u poslednjoj četvrtini zašečatio sudbinu Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i drugova u utakmici koja je bila neizvesna do poslednjih sekundi - 127:125.

Do odlučujućeg kvartala liger Meveriksa bio je Luka Dončić (meč završio sa 33 poena, šest skokova i čak 17 asistencija), ali je u završnih 12 minuta Australijanac bio hladan kao špricer. Fokus odbrane Lejkersa bio je na Luki, sekundarna meta čuvara Tim Haradavej Džunior, a Egzumu su osvojači NBA kupa konstantno ostavljali puno slobodnog prostora dok je on strpljivo čekao da mu saigrači dodaju loptu na otvorenim pozicijama za tri poena.

Izabrane vesti

I nema sumnje da je veliki prostor za Egzuma bio posledica dobrog skauntinga Lejkersa. Sigurno je tim iz El-Eja znao da je Dante na prvih 19 utakmica u sezoni ispalio 28 trojki, a da je pogodio samo osam. A večeras? Druga priča. Dve trojke iz četiri pokušaja pogodio je Egzum u prvom poluvremenu, devet poena iz prvog dela susreta dovukao u poslednju deonicu, a tamo pogodio pet šuteva za tri poena iz isto toliko pokušaja. Da rezimiramo - do večeras 8/28 za tri, a noćas 7/9 van linije 7,24 za ukupnih 26 poena uz četiri skoka, tri asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Još jedna trojka falila je Egzumu za rekord karijere u NBA ligi koji je postavio 5. januara 2020. godine kada je kao član Klivlenda Minesoti ubacio 28.

I još jedan neverovatan podatak - Mevsi su ove sezone neporaženi kada god je Egzum počeo utakmicu.

Bio je trećeplasirani tim Zapadne konferencuje ubedljiviji u prvom delu utakmice, uvodni kvartal dobio sa 34:26, na poluvremenu vodio sa 71:61 uz čak 12 ubačenih trojki iz 21 pokušaja. Usledio je napadački pad Meveriksa u trećoj četvrtini kada su sa svega 22 postignuta poena dozvolili razgoropađenom Entoniju Dejvisu da preokrene rezultat i donese Lejkersima poen prednosti pred poslednju deonicu (94:95).

Sa 37 poena i 11 skokova je Obrva završila utakmicu, Lebron Džejms flertovao sa tripl-dablom i bio sveprisutan sa 33 poena osam uhvaćenih lopti i devet asistencija, Luka Dončić ponovo briljirao, ali X faktor Dalasa i objektivno igrač utakmica večeras je bio Dante Egzum!

Poslednju trojku ubacio je na pedesetak sekundi pre kraja i njome je Dalas došao do ključnih 127:121 (Isprva bilo 127:120, ali Ostin Rivs ipak pogodio za tri umesto za dva). Od tada ubacio je Ostin Rivs slobodno bacanje, Entoni Dejvis promašio trojku na 26 sekundi do kraja, nakon čega Lejkersi nisu pravili faul. Na kraju je ostalo vremena samo za utešnu trojku Lebrona.

NBA - REZULTATI

Boston - Klivlend 120:113

/Braun 25 - Mičel 29/

Dalas - LA Lejkers 127:125

/Dončić 33 - Dejvis 37/

Čikago - Denver 106:114

/Vajt 27 - Džekson 25/

Finiks - Golden Stejt 119:116

/Buker 32 - Kari 24/

LA Klipers - Sakramento 119:99

/Lenard 31 - Mari 17/




tagovi

Los Anđeles LejkersLebron DžejmsDalas MeveriksLuka DončićDante Egzum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara