Serhio Ljulj (©Starsport)
Serhio Ljulj (©Starsport)

Eksplozija Džanana Muse! Real umirio Dubljevića i pokorio Valensiju; Efes ponizio Olimpiju usred Milana

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.11.22. | 22:32

Nova dobra partija Vasilija Micića u Evroligi...

Diže se Anadolu Efes! Bacio je na kolena Barselonu i na taj način udahnuo novi život, da bi u Gradu mode demonstrirao šampionsko izdanje. Sravnio je Mediolanum do temelja, dopustio je Olimpiji Milano u poslednji čas da prebaci 50 poena. No, to ne umanjuje sramotu milanskog kluba, crvene se obrazi Etoreu Mesini, a posle serije užasnih rezultata mnogi će se zapitati da li je Olimpiji mesto u Evroligi. S punim pravom.

Dvostruki uzastopni šampion Evrolige deklasirao je Olimpiju (80:51), a vicešampion je utišao je Fontetu. Čula se pesma samo Džanana Muse. Esplodirao je reprezentativac Bosne i Hercegovine, odigrao je najbolji meč od povratka u Evropu – Valensija je bila osuđena na poraz. Nije joj pomogao ni ples vremešnog Sema van Rosoma. Real Madrid odsekao je Bojana Dubljevića, presekao je sponu plej – centar i upisao je četvrtu pobedu zaredom u elitnom košarkaškom takmičenju (80:73).

Izabrane vesti

Produžio je Real Madrid sjajnu seriju, Anadolu Efes nagovestio je da polako ulazi u šampionski mod, da se pali i da ni izbliza nije na broju obrtaja na kom je bio minulih godina. Ali, da i te kako može da dosegne te brojke i da i dalje ima žara. U Milanu se nije osetilo odsustvo Šejna Larkina, odigrao je prvak Evrope savršenu utakmicu. Smrvio je Italijane, a prva strela ponovo je bio Vil Klajburn.

Prodisao je na Bosforu punim plućima, peti put je prebacio 20 poena. Četvrti uzastopce. Iživljavao se nad Olimpijom, do iznemoglosti je eksploatisao mane Mesininog tima i umalo stigao do dabl-dabla. Uknjižio je 24 poena i devet skokova, a sve što je ubacio bilo je iz igre. Čak četiri trojke, bio je predvodnik Efesove teške artiljerije, a najveća podrška Tibor Plajs. Nemački centar razvlačio je s vrha kapice, umeo i da se odalji i pogodi van linije 6,75. Ubacio je tri trojke, a zapaženu rolu imao je i Vasilije Micić.

Srpski plejmejker je meč završio sa 12 poena – jedan manje od Tibora Plajsa – četiri asistencije i dva skoka, dvocifren je bio i Amat Mbaje (10 poena), a kod Olimpije je znake života povremeno davao samo Naz Mitru Long. Svi ostali su uveko na veštačkom disanju, važi to za kompletnu Olimpiju, koja je bez pobede već pet utakmica. Još otkako je slavila u duplom kolu protiv Partizan Mozzart Beta i minhenskog Bajerna u Audi domu.

Prošetao se Efes do trijumfa, ne i Real Madid u Fonteti. Morao je Kraljevski klub da se pomuči i pronađe rešenje za osovinu Sem van Rosom – Bojan Dubljević. Kada je umirio crnogorskog centra, starosedeoca Valensije, pukao je autoput do pobede pred njim. Nekoliko puta vraćao se domaćin, unosio nemir u Real, ali završnog udarca nije bilo. Sve ih je odbio Džanan Musa.

Od povratka na evropsko tle Musa u samo dve evroligaške utakmice nije bio dvocifren – protiv Barselone i Efesa. Rekord od 25 poena koji je postavio u sudaru sa Olimpijom Milano večeras je srušio. Novi lični glasi: 28 poena. Zatrpao je koš Valensije i oterao četu Čusa Matea od zone plej-oda. Pogodio je gotovo sve sa poludistance, dopisao je i šest skokova, dve asistencije i ukradene, i u senku potisnuo Sema van Rosoma.

Belgijanac je sa 17 poena predvodio Valensiju, Bojan Dubljević je dodao 15, ali kao i ostali vioki igrači nije dobro gradio koš. Real je nadskočio domaćina, pokupio je centrima brdo lopti s glave, a uz Džanana Musu i Valtera Tavaresa prednjačio je Gabrijel Dek. Uhvatio je 10 lopti ispod obruča, doprineo i sa 16 poena, i bio među najzaslužnijima za pobedu Madriđana u Fonteti.

EVROLIGA - 9. KOLO

Utorak

Monako - Fenerbahče 93:96

/Lojd 18 - Hejs Dejvis 21/

Alba - Crvena zvezda 75:75, posle produžetaka 84:88

/Smit 23 - Vildoza 21/

Makabi Tel Aviv - Olimpijakos 90:84

/Boldvin 22 - Larencakis 21/

Olimpija Milano - Anadolu Efes 51:80

/Mitru Long 20 - Klajburn 24/

Valensija - Real Madrid 73:80

/Van Rosom 17 - Musa 28/

Barselona - Partizan Mozzart Bet 79:68

/Laprovitola 13 - Anđušić 23/

Sreda

20.00 (1,70) ASVEL (14,5) Bajern (2,30)

20.00 (1,80) Panatinaikos (14,5) Virtus (2,15)

20.30 (1,55) Baskonija (14,5) Žalgiris (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija MilanoAnadolu EfesKK ValensijaKK Real MadridEvroligaDžanan MusaVasilije MicićBojan DubljevićSem Van RosomTibor PlajsVil Klajburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara