Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid će morati na operaciju, ali tek kad završi borbu za prsten

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 20:46

Magnetna rezonanca potvrdila povredu ligamenata

Požalio se as Filadelfija Seventisiksersa na bol pred četvrtu utakmicu sa Torontom u prvoj rundi plej-ofa. Pojavila se bojazan da je pokidao ligamente palca desne šake, ali je odlučio da igra kroz bol i pomogne ekipi protiv Reptorsa. Nije Džoel Embid bio na svom nivou, pa Siksersi nisu iskoristili prvu "meč loptu". Toronto je preživeo i vratio seriju u Pensilvaniju (110:102), a Kamerunac je podvrgnut detaljnim analizama. Utvrđeno je da je zaista došlo do kidanja ligamenata i da će jednom od glavnih MVP kandidata biti potrebna operacija. Ipak, za nju će se odlučiti tek kad završi učešće u plej-ofu.

Dominirao je Embid u prva tri meča serije sa Kanađanima, ali opterećen povredom sinoć nije bio na željenom nivou. Ubacio je 21 poen, uz osam skokova, ali i pet izgubljenih lopti. Domaćin je na kraju bez veće muke slavio. Proveo je 39 minuta u igri, čini se i bez preke potrebe, jer je četa Doka Riversa imala seriju u džepu. Podsetimo da se nijedan tim u istoriji nije uspeo da nadoknadi 0:3 u plej-ofu.

Izabrane vesti

Kako bilo, snažni centar je igrao, borio se do poslednjeg minuta, ali će morati da odigra još makar jedna meč sa Torontom u prvoj rundi. Sinoć se posle svakog napada hvatao za palac i tresao ruku. Bilo je jasno da ima problem.

"U redu je. Nismo još uradili magnet, pa moramo da vidimo koliko je ozbiljno. Kao što uvek pričam, kada izađem na parket ne brinem šta bi moglo da se dogodi. Želim da se pozabavim oni što je u mojoj moći. Bolno je, kada ste košarkaš često koristite ruke, ali želim da igram. Saslušaću sve što mi budu rekli, ali pretpostavljam da ću se povredom pozabaviti na kraju sezone", rekao je posle utakmice sa Reptorsima.

Trener Filadelfije Rivers je danas potvrdio da je došlo do kidanja ligamenata, ali da to ništa neće promeniti. Embid će biti spreman da nastupi na svakom narednom meču i redovno će primati terapiju kao i do sada. Videćemo kako će Kamerunac izgledati već na narednom susretu koji je na programu u noći između ponedeljka i utorka (02.00).



tagovi

Džoel EmbidFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara