Embid (©AFP)
Embid (©AFP)

Embid operisao koleno, za četiri nedelje kontrola i prognoza

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.02.24. | 17:20

Nadaju se u Filadelfiji da nije završio sezonu, ali MVP znanje će, po svemu sudeći ove sezone otići nekom drugom

Moraće Filadelfija da se snalazi bez Džoela Embida u nastavku sezone, jer je aktuelni MVP NBA lige danas operisao koleno. Povreda meniskusa je izbacila Kamerunca sa terena i to u momentima kada je dominirao šampionatom, nedavno je ubacio čak 70 poena na utakmici protiv San Antonija krajem januara.

Kako je objavila Filadelfija u kratkom saopštenju, Embid je danas operisao koleno, a kontrola i prognoza koliko će morati da izostane sa terena uslediće za četiri nedelje.

Izabrane vesti

Ono što tvrde američki mediji, Siksersi se nadaju da za Embida sezona nije završena i da će se vratiti na teren da pomogne ekipi makar u plej-ofu.

Ekipi ide loše kada nema prve zvezde na terenu: Embid je ove sezone propustio 14 utakmica, a bilans Filadelfije u tim mečevima je 4-10. Od meča sa Denverom 27. januara Kamerunac se na terenu pojavio samo protiv Golden Stejta, kada se definitivno povredio i to tako što mu je Džonatan Kuminga pao na nogu. Računajući od susreta sa Nagetsima, Siksersi su dobili samo jednu od šest utakmica.

Ova povreda praktično je uništila šanse Embidu da odbrani zvanje MVP igrača lige, pošto je neophodno da nastupi na makar 65 utakmica u osnovnom delu. A, on je već sada od 49 utakmica Siksera propustio 14. Ako propusti 18 ili više, definitivno ispada iz konkurencije, što je zapravo ovom vešću i potvrđeno.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara