Džulijus Rendl (Foto: AFP)
Džulijus Rendl (Foto: AFP)

Embid rame uz rame sa Šekom, ali prvi put izgubio od Bulsa, Prinsov rafal zasenio Rendlovo veče karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 03:12

Kamerunac još jednom prebacio 30 poena, dok je as Njujorka premašio i brojku od 50 - za tri četvrtine

Bliži se kraj ligaškog dela sezone u NBA, a trka za MVP priznanje se zakuvava iz dana u dan. Nikola Jokić i Janis Adetokunbo su odmarali, a Džoel Embid je odigrao još jedan fantastičan meč i dodatno se učvrstio na vrhu liste strelaca, ali njegova 10. uzastopna partija sa 30 ili više poena nije bila dovoljna da u Gradu bratske ljubavi padnu Čikago Bulsi. Trio Zek Lavin - Demar Derozan - Nikola Vučević prekinuo je seriju od osam vezanih pobeda Siksersa, ali i skinuo Kameruncu oreol nepobedivosti u okršajima sa Bikovima - 109:105 posle produžetka.

Embid je susret okončao sa 37 poena za 44 minuta na parketu. Nastavio je seriju mečeva sa 30 ili više poena i vezao najviše takvih nastupa u ligi još od Šekila O'Nila. Šutirao je sa 50 odsto preciznosti iz igre (11/22) i izveo čak 17 slobodnih bacanja (15/17). Na sve to ubeležio je i 16 skokova i tri blokade, ali Bulsi su bili žilavi.

Izabrane vesti

Imali su košarkaši Filadelfije šut za pobedu u četvrtoj deonici - i nije ga uzeo Embid. Pokušao je Tajris Meksi da bude heroj, ali njegov pokušaj za tri na 1,7 sekundu do kraja nije bio precizan. Otišlo se u produžetak.

Pričao je nedavno Gilbert Arenas kako se Embid umori u završnicama jer potroši previše energije i lopti tokom susreta, a čini se da nije bio daleko od istine. Kamerunac je u prvom produžetku ubacio tek dva poena i to ih mu je namestio Džejms Harden, a onda je u drugom pogodio dva penala i ubrzo zaradio šesti faul.

Bez najboljeg igrača Siksersi nisu izdržali, Meksi je pokušao ponovo da bude heroj, uzeo nekoliko šuteva u završnici i sve ih promašio. S druge strane je Derozan preokrenuo rezultat, da bi Lavin i Kobi Vajt sa linije penala stavili tačku.

Lavin je na kraju bio najefikasniji sa 26 poena u pobedničkoj ekipi, dok je Derozan dodao samo jedan manje. Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević, koji je nedavno istakao da bi voleo da igra na predstojećem Svetskom prvenstvu, ubeležio je novi dabl-dabl sa 21 poenom i 12 skokova.

Kod Siksersa su Embida ispratili Meksi sa 22, Dentoni Melton sa 19 i Tobajas Heris sa 14 poena, dok je Harden ubeležio 12 asistencija, ali samo pet poena i još sedam skokova.

Dok su Bulsi rušili Nikse u meču od 58 minuta, Minesota je savladala Njujork u Gardenu 140:134 u susretu koji je obeležen sa dva neverovatna individualna nastupa.

Džulijus Rendl je odigrao meč karijere i za tri četvrtine prebacio marginu od 50 poena, da bi susret okončao sa 57. Ubacio je 26 samo u trećoj deonici i postavio rekord franšize. Šutirao je 19/29 iz igre, 8/14 van linije za tri poena i postao prvi igrač Niksa koji je postigao preko 50 poena na jednoj utakmici od Karmela Entonija. Nije bilo dovoljno za trijumf.

Glavni krivac što Rendl neće pamtiti istorijsko veče po pobedi je Torijan Prins. On je ubacio 35 poena - uz samo jedan promašaj iz igre (12/13). Još impresivniji podatak od tog je da je košarkaš Timbervulvsa šutnuo osam trojki i svih osam pogodio! Prvi je igrač kojem je za rukom pošlo da pogodi osam ili više šuteva s distance bez promašaja od Bena Gordona, koji je to izveo 2012. godine.

Prinsov rafal dodatno dobija na težini kada se u ozbir uzme da je tek sedmi igrač u istoriji sa takvim učinkom. Dva puta je Gordon postigao osam ili više hitaca za tri na jednom meču, bez promašaja, a uz njega i Prinsa tu su i Džef Hornaček, Sem Perkins, Stiv Smit, Latrel Sprivel i Majkl Finli.

Prinsovu šutersku kliniku ispratio je Majk Konli sa 24 poena i 11 asistencija, dok je Džejden Mekdenijels dodao 18 poena, a Rudi Gober 16, uz sedam skokova. Kod Niksa su Rendla ispratili Džejlen Branson sa 23 poena i 10 asistencija, kao i Imanuel Kvikli sa 19 poena.

NBA

Utorak

Šarlot - Indijana 115:109

/Ubre 28 - Hild, Tarner 20/

Filadelfija - Čikago 105:109*

/Embid 37 - Lavin 26/

Njujork - Minesota 134:140

/Rendl 57 - Prins 35/

Hjuston - Golden Stejt 108:121

/Ison 21 - Kari 30/

Memfis - Dalas U TOKU

Juta - Sakramento U TOKU



tagovi

Filadelfija SeventisiksersDžoel EmbidTajris MaksiDžejms HardenČikago BulsZek LavinDemar DerozanNikola VučevićNjujork NiksDžulijus RendlMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara