Džoel Embid (© AFP)
Džoel Embid (© AFP)

Embidu laknulo: Najdraže mi je što više neću morati da komentarišem Simonsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 16:43

Nova era u Filadelfiji počinje sa Džejmsom Hardenom

Zvanično je okončana era Bena Simonsa u Filadelfiji. Nekada prvi pik na draftu NBA lige je dobo ono što je hteo - trejdovan je. Simons je sada član Bruklina u mega trejdu u kojem je Džejms Harden stigao u Filadelfiju. Posle svega čini se da je najviše laknulo Džoelu Embidu koji će sa sada dobiti adekvatnu pomoć u borbi za titulu s obzirom da Ben Simons nije želeo da igra čitave sezone.

Raspad odnosa na relaciji Simons - Filadelfija se dogodio na kraju prošle sezone kada su Siksersi neočekivano izgubili od Atlante u plej-ofu. Tada se na udaru našao Simons zbog katastrofalnih izdanja, a kritikovali su ga čak trener Dok Rivers, ali i sam Embid. Posle toga ništa nije bilo isto.

Izabrane vesti

Simons je odmah zatražio trejd, odbijao je da igra i trenira, zbog toga je morao da plati enormne kazne, ali i tome je došao kraj.

Sada Filadelfija kreće sa Hardenom koji je i sam pravio probleme u Bruklinu. Naime, popularna brada se nije snašla u sistemu Stiva Neša gde je glavnokomandujući Kevin Durent, a tu je i Kajri Irving i čitava njegova priča o vakcinaciji. Sada nam ostaje da vidimo kako će izgledati novi supert-tandem u Siksersima.

"Iskreno najdraže mi je što više neću morati da komentarišem ništa oko Bena", počeo je Embid koji je ubedljivo najbolji igrač Filadelfije ove sezone.

Fila je trenutno peta na Istoku sa 33 pobede i 22 poraza.

"Žao mi je što se sve ovako završilo. Kada se pogleda sve što smo uradili, možda je falila ta titula, ali bili smo dominantni. Igrali smo dobru košarku. Što se mene tiče mislim da smo se obojica sjajno dopunjavali na parket, on izgleda nije tako mislio. Žao mi je što kod njega pobede nisu bile veći faktor. Hteo je sopstveni tim. To mu je bio prioritet", zaključio je Embid, a prenosi ESPN.



tagovi

Džoel EmbidBen SimonsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara