Tomislav Mijatović (©MN Press)
Tomislav Mijatović (©MN Press)

Erdem Džan dobio zamenu: Hrvat preuzima Efes do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 20:20

Ništa od velikih potpisa

Efesov pokušaj da Ergina Atanama zameni Erdemom Džanom doživeo je kolaps, odnosno jedan od najboljih mladih turskih stručnjaka otpušten je nešto više od pola godine pošto je preuzeo klub.

Nijednom treneru ne bi bilo lako da se nosi sa teretom koji je Ataman ostavio posle najuspešnije ere u istoriji kluba, Džan je imao ideju da napravi nešto veliko sa nekadašnjim dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope, ali sve se završilo sporazumnim raskidom.

Izabrane vesti

Efes je ekspresno pronašao i rešenje, ali to nisu ni Serđo Skariolo, ni Dimitris Itudis kako se pominjalo tokom dana, već Tomislav Mijatović. Hrvatski strateg radi u Efesu još od 2010. godine, bio je pomoćnik Velimiru Perasoviću, Dušanu Ivkoviću i Erginu Atamanu, a kako javljaju turski mediji, preuzeće funkciju vršioca dužnosti do kraja sezone.

“Od 2010. godine, kada sam stigao u Efes kao Perasovićev asistent, prošao sam mnogo toga i naučio dosta. Lično mi je bila izuzetna čast da radim sa trenerima kao što su Perasović, Ivković, Mahmuti, Saridža i Ataman. Dobio sam šansu da radim u velikom klubu, velika je sreća što sam došao da radim u ovako velikom timu“, govorio je svojevremeno Mijatović.

Ostaje da se vidi šta može hrvatski stručnjak sa Efesom. U Evroligi je situacija daleko od idealne, pošto je šampion Evrope iz 2021. i 2022. na 16. poziciji sa skorom 9-15, dok je u prvenstvu na deobi prvog mesta sa Fenerbahčeom i imaju učinak 15-3.



tagovi

Tomislav MijatovićAnadolu EfesEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara