©Shutterstock
©Shutterstock

Estonci istupili, Poljaci suspendovali ućešće, ali VTB liga se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 18:05

Rezultati Kaleva će biti obrisani, odložena tri naredna meča Zjelone Gore

Sukobi Rusije i Ukrajine doveli su do ozbiljnih posledica i u svetu sporta. Ruski klubovi i reprezentativne selekcije suspendovane su od strane Evrolige, UEFA, FIFA, FIVB i FIBA. Veliki broj igrača odlučio se da napusti timove iz teritorijalno najveće zemlje sveta, ali sezona u VTB ligi se nastavlja.

Kako je zvanično saopšteno, sa odigravanjem utakmica će se nastaviti od 5. marta, a rezultatim estonskog Kaleva koji je istupio iz takmičenja biće obrisani. Poljska Zjelona Gora je suspendovala svoje učešće u regionalnoj ligi i naredne tri utakmice ovog kluba su odložene (protiv Nižnjeg Novgoroda, Jeniseja i Parme).

Izabrane vesti

Prema saopštenju, u subotu će Jenisej iz Krasnojarska ugostiti Lokomotivu Kubanj, dan kasnije na programu je duel Zenita i Parme u Sankt Peterburgu, kao i okršaj Uniksa i beloruskog Cmokija iz Minska. Avtodor će 7. marta ugostiti moskovski CSKA.

Ideja je da se sve nastavi normalnim tokom, pa se tako po okončanju regularnog dela planira plej-of sa osam ekipa i serijama na tri pobede.

Ostaje samo pitanje u kojim sastavima će timovi nastaviti borbu u VTB ligi. Uniks su već napustili svi Amerikanci - Ajzea Kenana, Lorenco Braun, O Džej Mejo, Džon Braun, Džerel Brentli i Džon Holand. Iz redova CSKA otišli su Toko Šengelija, Marijus Grigonis, Ife Lundberg, Johanes Fojtman i Džoel Bolomboj, a najavljeno je da to neće biti kraj egzodusa u moskovskom klubu. Danijel Heket je već privukao interesovanje Virtusa iz Bolonje. Zenit je dao dozvolu strancima da napuste granice Rusije, a jasno je da oni čine kostur tima.

Od timova koji su branili boje ruskih klubova u takmičenjima pod okriljem Evrolige do suspenzije, jedino je Lokomotiva Kubanj (borila se u Evrokupu) uspela da zadrži tim na okupu. Zasad. Prema rečima trenera sastava iz Krasnodara Branka Maksimovića niko nije najavio odlazak i redovno se trenira.

"Samo da nastavimo da radimo i sačekamo informacije za termine utakmica u VTB ligi i Evrokupu. Moramo da budemo spremni za svaku situaciju. Nadam se da ćemo uskoro (opet) imati priliku da na terenu pokažemo košarkaški talenat", rekao je Maksimović u razgovoru za Mozzart Sport.



tagovi

VTB ligaKK CSKA MoskvaKK ZenitUNIKS KazanjKK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara