Iz arhive: Aleksa Avramović (©Shutterstock)
Iz arhive: Aleksa Avramović (©Shutterstock)

Estudijantes umalo prokockao trijumf, pa sve naplatio u produžetku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 22:43

Aleksa Avramović 12 poena

Estudijantes je nekako preživeo Andoru, deveta pobeda je tu i sada se lakše diše. Nije bilo lako madridskim Studentima jer se bore za živu glavu, a još im je teže bilo kada su dobijenu utakmicu umalo prokockali. Zona ispadanja je do ovog kola bila samo na poraz daleko, ali će posle trijumfa nad jednim od kandidata za plej-of igrači Hozea Ramona Kuspinere moći da odahnu – 97:85 (22:14, 24:29, 20:19, 14:18, 17:5).  

Nije bilo lako, ni najmanje, ali se na kraju isplatilo. Pravi psihološki rat vodio se na parketu Vizink Centra, a Estudijantes je i pored svega ipak ostao hladne glave i uspeo da privede susret onako kako je i želeo, uz pobedu koja će mnogo značiti u daljoj borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Kako se i očekivalo, utakmica je bila tesna i neizvesna, pa se na kraju ipak rešavala u produžetku. Posle 80:80 na kraju četvrte deonice Estudijantes je eksplodirao i petominutni dodatak završio sa 17:5! Serijom 14:2 rešio je meč u svoju korist.

Ali, svemu tome prethodila je prava ludnica na parketu, gde je domaćin prosuo pet poena prednosti na 80 sekundi do isteka vremena... Posle dva uzastopna pogotka Džeremija Senglina na startu poslednje četvrtine došlo se do rezultata 66:66 posle čega je viđena prava drama u preostalih osam minuta. Na trenutak je izgledalo da Estudijantes može da slomi otpor gostiju. Nemanja Đurišić je trojkom pokrenuo ekipu, da bi Džon Roberson s istog odstojanja upravo na asistenciju crnogorskog košarkaša kompletirao seriju 8:2 posle koje je domaćin otišao na opipljivih šest poena prednosti (74:68). Ali, to je bio samo početak...

Artjom Parahovski je smanjio minus sa linije penala, Viktor Arteaga ga je poništio, posle čega se ušlo u dvoipominutni post. Isti je prekinuo Babatunde Olumujiva sa penala uz nešto manje od tri minuta do kraja, da bi onda isti košarkaš dodatno umanjio zaostatak uz dva minuta na semaforu (76:73). Posle četiri minuta krize Arteaga uspeva da pogodi i donese pet poena razlike u korist Estudijantesa. Ali, ni to nije bilo dovoljno da se mirno privede susret kraju. Ponovo je aktivan bio Olumujiva, da bi trojkom Klevin Hana poravnao rezultat na 78:78! Do kraja je bilo još 56 sekundi...

Poslednje poene za Estudijantes u četvrtoj deonici dao je Arteaga na 18 sekundi do kraja, a produžetak je doneo Hana. Iako je bilo još tri sekunde na semaforu, Hana nije uspeo da izgradi dobru poziciju za šut, pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović doprineo je trijumfu domaćina sa 12 poena, pet asistencija i tri skoka, ali je prvo ime meča bio Hana sa 29 poena i neverovatno 6/10 za tri poena! Na to je dodao i devet asistencija. Ipak, ni to nije pomoglo gostima da se kući vrate s pobedom u rukama. Pobedom koja bi ih uvela u plej-of zonu. Najefikasniji kod Estudijantesa bio je Džej Džej Barea sa 20 poena, uz sedam završnih dodavanja. Arteaga je dopisao 14 poena. Kod gostiju Anhel Delgado upisao je 10 poena i čak 15 skokova.

ACB - 28. KOLO

Ponedeljak

Estudijantes - Andora 97:85 (80:80)

/Barea 20 - Hana 29/



tagovi

EstudijantesAndoraAleksa AvramovićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara