Nik Kalates (©Starsport)
Nik Kalates (©Starsport)

Eurohoops: Partizan Mozzart Bet najbliži Niku Kalatesu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 13:52

Iskusni grčki plejmejker na izlaznim vratima Fenerbahčea

Stigao je Raul Neto iz NBA u redove Fenerbahčea, pre njega je iz Partizan Mozzart Beta u Istanbul otišao i Jam Madar. Tu je i Skoti Vilbekin, pa je sve manje prostora za iskusnog Nika Kalatesa, a Eurohoops tvrdi i da je završio sa turskim klubom.

I ne samo to. Renomirani košarkaški portal ističe i da su za 34-godišnjeg plejmejkera interesovanje pokazala dva kluba - Olimpija Milano i Partizan Mozzart Bet - kao i da prrvak Italije ima Kevina Pangosa pod ugovorom i ne planira da nastavi poteru za Kalatesom, te se navodi da su crno-beli najbliži potpisu iskusnog grčkog reprezentatitvca.

Izabrane vesti

Najavili su iz Humske da su im potrebna pojačanja na pozicijama "jedan", "četiri" i "pet", što znači da se Kalates uklapa u želje Partizanovog rukovodstva.

Iskusni plejmejker je već sarađivao sa Željkom Obradovićem na startu profesionalne karijere i proveo prve tri godine kao košarkaš Panatinaikosa pod vođstvom trofejnog srpskog trenera.

Preselio se potom na sezonu u Lokomotivu Kubanj, pre nego što se otisnuo preko bare i potpisao za Memfis. Dve godine kasnije vratio se u Atinu i ponovo obukao zeleni dres, ali je 2020. prešao u Barselonu. Dve sezone kasnije proglašen je za višak u Kataloniji i rado ga je u svoje redove preselio Fenerbahčea.

Ipak, posle jedne sezone saradnje sa Dimitrisom Itudisom "Kralj asistencija" se našao na izlaznim vratima istanbulskog kluba. Beležio je u takmičarskoj godini za nama 8,2 poena, 4,9 asistencija i četiri skoka na 38 mečeva u Evroligi, kao i 7,9 poena, 6,4 završna dodavnaja i 3,5 uhvaćene lopte na 14 mečeva u turskom šampionatu.

Crno-beli su ovog leta doveli samo dva nova igrača, tačnije jednog, Mateuša Ponitku, s ozbirom da se Ognjen Jaramaz vratio u klub. Nove ugovore su potpisali Aleksa Avramović, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Balša Koprivica, a osim Madara otišli su i Matijas Lesor (Panatinaikos), Dante Egzum (Dalas) i Joanis Papapetru (Panatinaikos).


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK FenerbahčeNik KalatesOlimpija MilanoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara