Dante Egzum sa loptom (© ABA Liga)
Dante Egzum sa loptom (© ABA Liga)

Eventualna majstorica Partizan Mozzart Beta i Cedevite zakazana za 6. jun

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 11:49

Zvanično saopšteno na sajtu ABA lige

Ekipa Partizan Mozzart Beta se sprema za početak polufinalne serije protiv Cedevite Olimpije koja bi mogla da se oduži. Tim Željka Obradovića startuje u nedelju 28. maja, a postoji mogućnost da serija okonča tek 6. juna.

Naime, to je datum eventulne majstorice između ova dva kluba.

Izabrane vesti

Kao što smo istakli, prvi meć između kluba iz Humske i tima iz Ljubljane se igra u nedelju od 19 časova i 30 minuta u Štark Areni, potom se sve seli u glavni grad Slovenije gde se drugi meč igra 30. maj.

Međutim, ukoliko crno-beli izgube jedan od ta dva duela, sledi duža pauza. Tek sedam dana kasnije, 6. juna igraće se majstorica u Areni.

Podsetimo da je Partizan kasnije započeo plej-of ABA lige zbog mečeva sa Real Madridom u Evroligi. Potom su se stvari dodatno zakomplikovale protiv Studentskog centra koji je savladao crno-bele u prvom meču četvrtfinala, pa je Partizan tek posle majstorice stigao do polufinala gde je već čekala Cedevita koja je bila bolja od FMP Železnika.

Sa druge strane imamo Crvenu zvezdu koja je obezbedila plasman u finale još 23. maja kada je deklasirala Budućnost. To znači da će klub sa Malog Kalemegdana mogao da zaigra naredni meč za 17 ili više dana, naravno u slučaju da se polufinale Partizana i Cedevite oduži.

Naglasimo da ABA liga još uvek nije objavila datume finalne serije koja se igra na tri pobede, za sada je jasno da sigurno finale neće početi prve nedelje juna.



tagovi

KK PartizanABA ligaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara