(©MN Press)
(©MN Press)

Evrobasket za žene: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 15:34

Selektorka Maljković: Naša grupa nije ni najteža, ali ni najlakša, Italija je primer neugodne ekipe koja zna da kazni svaku grešku, Crnu Goru s novom selektorkom, bivšom košarkašicom krasi velika borbenost, Grčka je možda na papiru malo slabija nego ranijih godina, ali poseduje izuzetno talentovane igračice

Ženska reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu (17-27. jun 2021) u grupi B u Valensiji sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom, tako je odlučeno žrebom FIBA Evropa u španskom gradu.

Srpkinje su žrebane iz prvog šešira, u kome su se našle na osnovu odličnih rezultata na Evrobasketu 2019. i u minulim kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat.

Izabrane vesti

"Nikada ne dajem značaj žrebu, jer su to stvari koje nisu u našim rukama. Moj fokus je da ono što možemo da kontrolišemo uvek bude maksimalno dobro odrađeno. Time sam, sa svojim stručnim štabom, opterećena i vodim računa svakog dana da sve u tom smislu protekne u najboljem mogućem redu", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković posle žreba.

Maljkovićeva je prokomentarisala sastav grupe u kojoj će igrati Srbija.

"Grupa u kojoj ćemo se takmičiti nije ni najteža, ali ni najlakša. Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, ima novu energiju i krasi je velika borbenost. Grčka je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice."

Dodala je da je prethodna godina, zbog pandemije, bila neizmerno teška za ceo svet.

"Ni u jednom kvalifikacionom prozoru nisam mogla da računam na kompletan stručni štab zbog raštrkanosti na sve četiri strane sveta, što je bio dodatni problem i nelagodnost za našu reprezentaciju. Razmišljamo isključivo o nama. Program je, kao svake godine, odavno isplaniran do poslednjeg detalja, pa spremne dočekujemo pripreme. Imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku reprezentaciju", zaključila je Maljkovićeva.

U grupi A, takođe u Valensiji, igraće domaćin Španija sa Švedskom, Belorusijom i Slovačkom.

Ekipe iz grupa C i D takmičiće se u francuskom gradu Strazburu. U C grupi su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turska i Belgija, a u D domaćin Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za črtvrtfinala i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza Evrobasketa biti održati samo u španskom gradu.


tagovi

Evrobasket 2021ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara