""
""

Evrokup: Dru Gordon kao nekad, Simonoviću se nije igralo, Zenit se osladio u Litvaniji

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.01.18. | 20:08

Darušafaka se poigrala sa Galatom

Rat na Baltiku pripao je Rusima! Ekipa Zenita  pobedom je otvorila drugu fazu Evrokupa, pošto je na gostujućem parketu bila bolja od Lijetuvos Ritasa - 98:96. Pravi revolveraški obračun odlučen je tek u poslednjih dva minuta.

Zenit je tokom čitavog meča imao prednost, međutim Partizanov rivfgal iz prve faze je preokrenuo rezultat dva minuta pre kraja. Više živaca imali su gosti. Imali su prisebonst prilikom izvođenja penala, ali je i pored toga litvanski predstavnik imao šansu za pobedu. Krenuo je Lijetuvos u napad osam sekundi pre kraja u napad, ali je Kris Kramer izgubio loptu.

Izabrane vesti

Litvanci tokom čitavog meča nisu imali rešenje za tandem Zenita. Kajl Kurić je postigao 30 poena, dok je nekadašnji član Partizana Dru Gordon odigrao kao nekad. Zbaležio je 22 poena i osam skokova. Reprezentativac Srbije Marko Simonović je za 16 minuta postigao samo četiri poena.

Očekivala se vatra u istanbulskom derbiju između Galatasaraja i Darušafake. Međutim, ekipa Dejvida Blata se prošetala terenom gradskog rivala i odlično započela drugu fazu Evrokupa - 85:64.

Dileme da gotovo nije - bilo. Istina, Galtasaraj je bio konkurwentan u prvom poluvremenu i taj deo rešio sa minimalnom prednošću. Dovoljno da se Dačka uzobilji i kroz defanzivni mlin provuče domaćina u trećem kvartalu. Još kada su se razigrali Džonson i Erik pitanje pobwednika je rešeno.

Posebno je bio raspložem Džonson sa 28 poena i odličnim procentima iz igre.


tagovi

Dru GordonEvrokupEvropaMarko SimonovićTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara