Evroliga na menja adresu (©Starsport)
Evroliga na menja adresu (©Starsport)

Evroliga još pet godina na Sportklubu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 12:25

Zvanično potvrđeno

Vrhunski fudbal se uglavnom preselio na TV Arenu Sport, ali ljubitelji najbolje evropske košarke će još neko vreme ostati prikovani uz kanale Sportkluba i Nove Sport. Jer tamo će se i u narednih pet godina prenositi utakmice Evrolige, potvrđeno je danas na sajtu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Pored prava na TV prenose utakmice Evrolige i Evrokupa u Srbiji, kompanija Junajted medija, u čijem sklopu posluju Sportklub i Nova Sport, imaće tu privilegiju i u Grčkoj, na Kipru, u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Izabrane vesti

Iz pomenutih zemalja, ove sezone u Evroligi igraju Partizan Mozzart Bet, Crvena zvezda, Olimpijakos i Panatinaikos, dok su Budućnost i Cedevita Olimpija učesnici Evrokupa.

Predsednik Junajted grupe Nikos Statopulos otkrio je i da je ugovor potpisan na period od pet godina.

Dogovor sa Evroligom je veoma važan za dugoročne planove koje Junajted grupa ima za zemlje u kojima su kupili prava na period od pet godina. Investiranje u najbolji medijski sportski sadražaj je indikator da smo posvećeni razvoju tržišta u Grčkoj, na Kipru, i u regionu Jadrana, koji vidimo kao stratešku lokaciju za Junajted grupu”, naveo je Statopulos, a njegove reči je potvrdila i Aleksandra Subotić, izvršni direktor Junajted medija grupe.

Nama je bilo od izuzetne važnosti da našoj publici omogućimo da gledaju ove spektakularne utakmce na našim kanalima u narednih pet godina”.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je podsetio da to takmičenje ima dvodecenijsku saradnju sa Junajted medija grupom i da se stoga lako odlučilo o njenom produžetku.

Ovo je demonstracija zajedničke posvećenosti da rastućoj i zahtevnoj navijačkoj bazi ponudimo produkcijske standarde i sadržaj vrhunskog kvaliteta”, rekao je Glikman uz napomenu da će utakmice Evrolige u jugoistočnoj Evropi biti ključne kako bi se privukla nova publika.

Sad nam samo ostaje da vidimo, znači li ova poslednja rečenica da ćemo i narednih sezona u Evroligi gledati i Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu?


tagovi

SportklubEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara