Adrijen Moerman (©BC Zenit)
Adrijen Moerman (©BC Zenit)

Evropa se ogradila od ruskih klubova, francuske zvezde otišle u Piter: Moerman stigao kod Ertela u Zenit

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 19:47

Ugovor potpisan do kraja sezone…

Saša Obradović je letos ulovio kapitalca, Monako je odrešio kesu i promovisao Adrijena Moermana kao veliko pojačanje. Bio je možda i najzvučnije ime koje je stiglo u francusku košarku, dobio ugovor težak 1.000.000 evra i – razočarao.

Monako se posle samo šest meseci rastao sa Adrijenom Moermanom, klub i igrač su sporazumno raskinuli ugovor, a francuski centar bio je poprilično ograničen u izboru sredine. U Evroligu nije mogao, pa je zapucao u – Rusiju. Evropa se ogradila od ruskih klubova, ali francuske zvezde ne mare za to. Prvo je u Sankt Peterburg stigao Toma Ertel, sada i dvostruki osvajač Evrolige sa Efesom.

Izabrane vesti

Zenit se pohvalio, Adrijen Moerman potpisao je ugovor sa ruskim klubom do kraja sezone. Zadužio je dres sa brojem 18. Činiće centarski tandem sa Ričardom Solomonom i, uz Tomu Ertela i Treja Tompkinsa, je najzvučnije ime u Zenitu za koji od domaćih igrača nastupaju Vitalij Fridzon, Andrej Zubkov, Sergej Monja

Francuski centar je ove sezone u Evroligi na 16 utakmica prosečno beležio 2,9 poena i 2,8 skokova, što je daleko od onoga što su u Monaku očekivali. U Sankt Peterburgu će pokušati da oživi karijeru.

Veoma sam srećan što sam ovde, jer, prvo, uspeću da završim sezonu, a drugo, nisam igrao košarku tri nedelje. Košarka mi mnogo znači, tako da sam srećan”, rekao je Adrijen Moerman posle potpisao ugovora i nastavio:

Razmišljao sam o predlogu oko sat vremena. Kada sam saznao da je Zenit zainteresovan i da bih mogao da završim sezonu ovde, odmah sam rekao ‘da’ svom agentu. Znam koliko je teško naći tim tokom sezone. Ova prilika da završim godinu za mene je neki vid iskupljenja”.



tagovi

KK ZenitAdrijen Moerman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara