(©KSS)
(©KSS)

Evropske šampionke treba da stave završni pečat

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 15:14

Košarkašice Srbije u četvrtak igraju protiv Hrvatske u Beogradu, a u nedelju gostuju Bugarskoj

Evropske šampionke su ponovo na okupu u Beogradu. Košarkašice Srbije ove nedelje imaju dva završna ispita u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. U četvrtak je u Beogradu rival Hrvatska (18 časova, Hala sportova Ranko Žeravica), a u nedelju će putovati na gostovanje Bugarskoj (17 časova u Samokovu).

Selektorka Srbije Marina Maljković za ovu akciju računa na 18 igračica, a to su: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Izabrane vesti

U grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru pretprošlog novembra odigrane su dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku – 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije – 84:66. U prošlom prozoru prethodnog novembra, Srbija je u Beogradu pobedila Bugarsku – 79:51, dok je u Vukovaru Hrvatska bila uspešnija od Bugarske – 93:74.

Novi izazov Srpkinje dočekuju sa dve pobede, Hrvatice imaju skor 2-1, a Bugarke 0-3.

"Prva utakmica je veoma važna, jer igramo kod kuće sa Hrvatskom. To je ekipa koja je od našeg prethodnog duela promenila roster, u smislu da će koristiti naturalizovalu američku igračicu koja će im znatno pomoći", rekla je kapiten Srbije Tina Krajišnik. "Mislim da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svesne da su, ukoliko pobedimo, kvalifikacije za nas uspele, da smo uspele da ostvarimo svoj cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih nekoliko dana spremimo što bolje".

Plasman na Evrobasket, koji je na programu od 15. do 25. juna ove godine u Sloveniji i Izraelu, pored domaćina obezbedile su Španija, Italija i Letonija. Čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićTina Krajišnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara