Evropski Derik Rouz u Zelenom

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.20. | 13:11

Nemanja Nedović potpisao za Panatinaikos

Provešće i četvrtu uzastopnu sezonu Nemanje Nedović na parketima Evorlige. Samo što se iz Armani foruma u Milanu preselio u OAKA arenu i narednu godinu dana uveseljavaće navijače Panatinaikosa, pod uslovom da virus korona popusti i dozvoli povratak gledalaca na sportske priredbe.

Čak i da ne budu mogli da ga gledaju uživo, navijači Zelenih bi trebalo da budu zadovoljni poslednjim pojačanjem. Naročito posle podsećanja kluba na zvaničnom sajtu da je ugledni I-Es-Pi-En svojevremeno Srbina opisao kao „evropskog Derika Rouza“, uveravajući da njegova eksplozivnost, atletske mogućnosti, visina i sposobnost igranja na pozicijama „jedan“ i „dva“ podsećaju na američkog beka.

Izabrane vesti

Obojicu su, doduše, isekle povrede i nijedan nije do kraja razvio potencijal. Sam Nedović je mogao daleko više da ga nisu sputavali učestali problemi u mišićima. Uprkos tome, kad god je bio zdrav i igrao u kontinuitetu, činio je to više nego zadovoljavajuće, otud i razumljiva odluka atinskog velikana da s njim sklopi saradnju na godinu dana.

U ekipi Jorogosa Vovorasa srpski reprezentativac trebalo bi da zameni Nikosa Papsa.

Pre dolaska u Panatinaikos, Nedović je igrao za Crvenu zvezdu, Lijetuvos Ritas, bio je član Golden Stejta, Valensije, Uhikahe i Olimpije iz Milana, a u dresu italijanskog kluba lane je u Evroligi prosečno beležio 7,9 poena i 1,7 asistencija.


tagovi

EvroligaNemanja NedovićPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara