(©AFP)
(©AFP)

Fantastični trio Voriorsa neće biti razbijen: Grin ostaje, dobio novi ugovor od 100.000.000!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 02:45

Džerami Grentu petogodišnji ugovor sa Partlandom vredan 160.000.000, Kris Midlton produžio sa Baksima...

Prvu ludu noć “preko bare” obeležilo je potpisivanje unosnih ugovora. Kada je po srednjoevropskom vremenu sat otkucao ponoć, počeo je prelazni rok za slobodne igrače u NBA ligi. 

Konture šampionskog Denvera će se promeniti. Brus Braun je bio bitna karika u lancu Nagetsa, iz Amerike dopiru informacije da će ostati bez njega, ali zato Golden Stejt neće bez čoveka koji je obeležio jednu eru u klubu. Neuništivi trio Voriorsa neće biti razbijen, Adrijen Vojnarovski javlja da je Drejmon Grin sve utanačio oko novog ugovora. 

Izabrane vesti

Okosnica Golden Stejta ostaće nepromenjena. I dalje će triling Stef Kari - Klej Tompson - Drejmond Grin predvoditi ekipu. A, prema poslednjim informacijama iskusni krilni centar obavezao se na nčetvorogodišnju saradnju i inkasiraće 100.000.000 dolara. 

Dogovor između Golden Stejta i čoveka zaduženog za obavljanje rudarskog dela posla je pao. Deceniju i po će Drejmond Grin provesti u Kaliformiji, pošto je među Voriorse stigao sada već davne 2012. godine. Bio je deo najvećih uspeha kluba, osvojio je četiri NBA prstena, bio četiri puta u timu sezone i definitivno je jedan od najboljih defanzivaca u najjačoj ligi na svetu u poslednjoj deceniji. 

Ko se tome nadao kada su ga Voriorsi izabrali kao 35. pika druge runde... 

Strašnu karijeru napravio je Drejmond Grin, nije samo čovek zadatka, već neko bez koga je postalo teško zamisliti Golden Stejt. I dalje će Stef Kari i plejada asova imati nekoga da im čuva leđa, da zakrpi svaku rupu, pojavi se na strani pomoći kada neko ispadne u defanzivi. 

Pošteno se najveći ratnik među Voriorsima opario, a ništa manje dobro prošao je i Kris Midlton. Potpisao je novi trogodišnji ugovor sa Milvoki Baksima i zaradiće 102.000.000 dolara, a identična svota pripašće i Kajlu Kuzmi u Vašington Vizardsima, samo što se on obavezao na četvorogodišnju saradnju. 

Ubedljivo najveći ugovor u prvom satu dobio je Džerami Grent, ali ne i prvog dana. Nigde ne mrda, ostaje u Portlandu i za pet sezona će postati teži za čak 160.000.000 dolara. Ovo je samo početak...


tagovi

Drejmond GrinDžerami GrentKris MidltonGolden Stejt VoriorsPortland TrejlblejzersMilvoki Baksprelazni rok u NBANBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara