Džonatan Motli i Samet Gejik (Screenshot - Youtube.com; ©Starsport)
Džonatan Motli i Samet Gejik (Screenshot - Youtube.com; ©Starsport)

Fenerbahče se dogovorio sa Amerikancem koji je dominirao Evrokupom i Turčinom bez iskustva u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 20:36

Džonatan Motli i Samet Gejih pred vratima istanbulskog kluba

Osvojio je Fenerbahče titulu u Turskoj i uveliko krenuo sa sklapanjem tima za narednu takmičarsku godinu. Aleksandra Đorđevića će uprkos osvojenom trofeju naslediti Dimitris Itudis, a očekuje se i veliki broj promena u igračkom kadru. Kako stoje stvari, dva prva pojačanja bi trebalo da budu turski internacionalac Samet Gejik i sjajni američki košarkaš Džonatan Motli.

Po svemu sudeći istanbulski klub sa remontom kreće od reketa. Već je najavljen odlazak Jana Veselog za kojeg se očekuje da karijeru nastavi u Barseloni, evropski mediji su već počeli da sele Devina Bukera, a jasno je i da je neizvesna sudbina Danila Bartela, kao i Džehajvea Flojda. Prvi u tim sleću krilni centri.

Izabrane vesti

Turski novinar Jagiz Sabančuoglu je prvi preneo informaciju o Motlijevom dolasku u redove turskog šampiona. Navodno je već dogovorena dvogodišnja saradnja i on bi trebalo da postane prvo pojačanje za narednu takmičarsku godinu.

Amerikanac je pružao impresivne partije u dresu Lokomotive Kubanj, posebno u Evrokupu. Odigrao je svega devet utakmica dok sastav iz Krasnodara nije suspendovan iz takmičenja zbog rata u Ukrajini. Za to vreme je beležio čak 21,1 poen i sedam skokova po nastupu. Sve do eliminacije Lokomotive bio je prvi kandidat za MVP priznanje, a pritom je beležio i 18,4 poena, 6,3 skoka i dve asistencije u VTB ligi.

Pre Lokomotive igrao je za Bejlor Berse na koledžu i nekoliko timova u NBA Razvojnoj ligi. Okušao se i u najjačoj ligi sveta, odigrao 11 utakmica za Dalas, 32 za LA Kliperse. Dokazao je da je iznad nivoa Evrokupa, što je Fenerbahče prepoznao i po svemu sudeći bio najbrži i najkonkretniji u želji da ga preseli u svoje redove.

Što se tiče Gejika, teško je očekivati da dobije veliku ulogu u Evroligi, ali će zato biti uzdanica u reketu Fenerbahčea u domaćem prvenstvu. Ima veliko iskustvo u Superligi iza sebe, poslednje dve sezone proveo je u Turk Telekomu, a pre toga nastupao i za Bešiktaš, Anadolu Efes, Pinar Karšijaku, Darušafaku i Tofaš. Nikada ipak nije zaigrao u elitnom takmičenju.

U sezoni za nama beležio je 6,9 poena i 4,5 skoka po meču u Evrokupu (15 nastupa), a najbolju partiju pružio je protiv Lijetkabelisa (32 poena, šest skokova - indeks 35).

Očekuje se da poput Motlija parafira saradnju na dve godine sa turskim velikanom, prenosi novinar Fatih Šabović.


tagovi

Košarkaški transferiDžonatan MotliKK FenerbahčeKK Turk TelekomKK Lokomotiva Kubanj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara