Tonje Džekiri u Fenerbahčeu (©Fenerbahce Beko)
Tonje Džekiri u Fenerbahčeu (©Fenerbahce Beko)

Fenerbahče se menja iz korena: Potpisao i Tonje Džekiri

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 12:11

Rešena i pozicija centra

Dimitris Itudis se priprema za reprezentativnu akciju i utakmicu sa Velikom Britanijom, dok Fenerbahče sa njegovim aminom dalje radi na dovođenju pojačanja. Posle Skotija Vilbekina šampion Turske završio je još jedan veliki potpis – Tonjea Džekirija!

Atletski centar stavio je paraf na ugovor sa Fenerom na godinu, uz opciju automatskog produžetka narednog leta na još jednu sezonu. U Istanbul stiže posle jednogodišnjeg boravka u Uniksu iz Kazanja gde je imao sedam poena, 6,4 skokova i 1,4 asistencije za 22 minuta u VTB ligi, plus 7,6 poena i 6,5 uhvaćenih lopti, te po jednu podeljenu i ukradenu loptu za 25 minuta u Evroligi pre suspenzije kluba iz takmičenja.

Izabrane vesti

Džekiri je četvrto pojačanje Fenerbahčea za novu sezonu. Kapitalac je svakako Skoti Vilbekin koji je potpisao na tri godine i biće prva haubica ekipe, a velika očekivanja su i od Džonatana Motlija koji je iza sebe ostavio odličnu sezonu u Lokomotivi Krasnodar. Klub je takođe nedavno predstavio i krilnog centra Turk Telekoma Sameta Gejika.

Pre Uniksa Džekiri je nastupao još za Asvel i Baskoniju u Evroligi.


tagovi

EvroligaTonje DžekiriUNIKS KazanjKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara