Tajler Dorsi (Foto: Starsport)
Tajler Dorsi (Foto: Starsport)

Fenerbahče ubedljiv u domaćem prvenstvu, Dorsi se raspucao pred duel sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 21:27

Čevrti vezani trijumf tima iz Istanbula u domaćem prvenstvu

Preporodio je Šarunas Jasikevičijus ekipu Fenerbahčea otkako je seo na klupu umesto Dimitrisa Itudisa. Jedino je Crvena zvezda našla lek za istanbulski tim od njegovog dolaska, a večeras su Šarasovi puleni upisali devetu pobedu na 10. meču od promene trenera, pošto su rutinski izašli na kraj sa Bujukčekmedžeom - 58:89.

Pobednički sastav je predvodio Tajler Dorsi, čija sudbina se često dovodila u pitanje pred početak, ali i u toku tekuće sezone. Amerikanac sa grčkim pasošem je proveo nešto više od 17 minuta na parketu, ali je za to vreme ubacio čak 24 poena, uz šut iz igre 9/11 (5/7 za tri). Izgleda da je Litvanac i njega uspeo da podigne.

Izabrane vesti

Dorsija su ispratili kapiten Melih Mahmutoglu sa 16 poena i Džonatan Motli sa 14 (pet skokova), dok se čak 11 košarkaša istanbulskog tima upisalo u listu strelaca. Među njima se našao i Marko Gudurić koji je susret okončao sa po četiri poena i asistencije za 14 i po minuta.

U poraženom sastavu su po 11 poena postigli Ješukan Onar i Markis Rid, a oni su jedini uspeli i da dođu do dvocifrenog učinka.

Fenerbahče je tako makar nakratko preuzeo lidersku poziciju u Turskoj sa učinkom 12-3, sledi Bešiktaš sa 11-4, dok Anadolu Efes takođe ima 12 pobeda, ali i utakmicu manje. Bujukčekmedže je pretrpeo deveti poraz i trenutno je 10 sa učinkom 6-9.

Sastav iz Ulker Sports Arene je posle poraza od Zvezde, prvog kod kuće u tekućoj sezoni, deklasirao Makabi u 19. kolu Evrolige sa rekordnim broj postignutih poena (109:74). Već u utorak, Jasikevičijusova ekipa u 20. kolu elitnog takmičenja dočekuje Partizan Mozzart Bet, koji je večeras rutinski savladao Krku u 15. rundi ABA lige.



tagovi

KK FenerbahčeTajler DorsiMarko Gudurić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara