Nando De Kolo (©Shutterstock)
Nando De Kolo (©Shutterstock)

Fenerbahče zgromio Efes, šampion Evrope na kolenima: Đorđević posramio Atamana

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.10.21. | 20:58

Dve ubedljive pobede srpskog trenera u pet dana

Šampion Evrope je u nokdaunu. Efes ne zna gde udara, topovsko je meso za rivale u Evroligi, a Fenerbahče ga je posramio u šampionatu Turske. Dolaze stvari na svoje mesto u Fenerbahčeu, čini se da je Aleksandar Đorđević pronašao dobitnu kombinaciju pošto je istanbulski tim za pet dana deklasirao dva evroligaša – prvo Uniks na Bosforu, a zatim i Efes. Nije više Efes stoprocentan u Turskoj, sada je to samo Fenerbahče - 90:68

Možda su se preračunali u Efesu kada su odlučili da zadrže tim koji je osvojio Evroligu, nisu upumpali svežu krv. Ova prošlogodišnja kao da ne struji venama. Još nije blizu kliničke smrti Efes, daleko od toga, ali bi Ergin Ataman mogao postati bivši ukoliko ne osposobi tim, ne povrati mu elan i ne zaređa sa pobedama.

Izabrane vesti

Ima kredit kod klupskih glavešina, kredit troši po ubrzanom pustupku, no neće ga doveka imati. Ne živi se od stare slave.

Ne pamti se kada je osvjač Evrolige ovako otvorio sezonu. Ništa ne polazi za rukom košarkašima Efesa, kao da su im oduzete sve moći. U Evroligi su na skoru 0-4, a nijedan šampion posle četiri kola u 21. veku nije imao negativan bilans. Zabrinjavajuće. Alarm je upaljen, blinka crvena lampica u domu evropskog prvaka. Posle debakla od Fenerbahčea upalile su se i sirene.

Štucala je mašinerija Aleksandra Đorđevića, mučio se Fenerbahče dok je srpski trener skenirao situaciju i ispravljao mane… Deluje da je mozaik sklopnjen. Ponizio je Aleksandar Đorđević kolegu Velimira Perasovića, demolirao je njegov Fenerbahče ruski Uniks (80:41). Tek nešto milostiviji Fenerbahče je bio protiv Efesa. Ali, bride obrazi Erginu Atamanu, ne dešava se često da mu neko ovako nalupa packe.

Ubacio je Fenerbahče velikog rivala u mašinu, uključena je centrifuga. Vrteo se Efes u bubnju od prvog kvartala, nije video koš i ništa nije mogao da odbrani. Naslađivali su se košarkaši Fenerbahčea patnjom rivala, cedili ga agresivnom odbranom i izrešetali svi koji su imali miutažu (izuzetak Ekrem Sančakli koji je ušao 40 sekundi pre kraja).

Protekao je derbi, koji nije bio ni "d" od debija, bez srpskih košarkaša. Zbog ograničenja broja stranaca timovi nisu nastupali u najbolji sastavima. Marko Gudurić sa jedne, a Vasilije Micić i Filip Petrušev hladili su se. Išao je šut Đorđevićeve izabranike, a prednjačili su Devin Buker, Nando De Kolo i Tarik Biberović, kojem se "otkačila ruka" u drugom poluvremenu. Nabijao je Fenerbahče razliku, gurao je i do +27, bio je rešen da naplati Efesu prošlogodišnje čišćenje u finalnoj seriji turskog šampionata.

Nije Efes imao odgovor, bio je nemi posmatrač. Jedina nepoznanica bila je kojom će razlikom slaviti Fenerbahče. Već na poluvremenu. Nije Efes imao previše raspoloženih igrača, vukao je Rodrig Bobua, ali nije imao podršku saigrača. Ubacio je 20 poena (pucao trojke 4/6), ali su mu se u napadu priključili samo Erten Gazi, koji je dodao 14 poena, i Šejn Larkin. Bio je dvocifren Larkin, imao je 11 poena, ali je to daleko ispod njegovog prošlosezonskog proseka. Elem, podbacio, jer od njega se znatno više očekuje.

Utrkivali su se igrači Fenerbačea koji će meč završiti kao najučinkovitiji. Listu strelaca predvodio je Devin Buker sa 15 poena, a poenterski raspoloženi bili su i Nando De Kolo, koji je izbrojao do 13, Hazer i Tarik Biberović ubacili su jedan poen manje, a Melih Mahmutoglu - danas najbolji trojkaš u redovima žuto-crnih sa dva pogođena šuta van linije 6,75 - meč je završio sa 11 poena.



tagovi

KK FenerbahčeAnadolu EfesAleksandar ĐorđevićErgin AtamanNando De KoloMelih MahmutogluDevin BukerRodrig Bobua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara