Foto: AFP
Foto: AFP

Fenomenalni Lenard sa 45 poena izborio majstoricu, kvalitetna partija startera Marjanovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 05:35

Los Anđeles Klipersi poravnali na 3:3 u seriji protiv Dalasa

Samo tri poena je dao Kavaj Lenard u prvoj četvrtini šestog meča serije protiv Dalasa, a onda u nastavku uključio snajper, izbušio protivnika, dao najvažnije poene u završnici i sa 45 minuta doneo pobedu Los Anđeles Klipersima od 104:97. Na taj način je serija poravnata na 3:3 i to znači da će o putniku u drugu rundu plej-ofa odlučivati majstorica.

Osetio je Lenard da treba da povuče, sve je pogodio u poslednja tri minuta, rešio je skoro sve u akcijama jedan na jedan, na sve to se nadovezala i nešto slabija igra Dončića u odnosu na njegov najviši nivo i to sve Dalas nije mogao da izdrži. Veliku pomoć Kavaj je imao u vidu Redžija Džeksona i Pola Džordža i oni su najzaslužniji što je tim iz Los Anđelesa još u igri. Lenard je ovom partijom izjednačio rekord karijere u plej-ofu. Svemu je dodao i šest skokova i tri asistencije. Ivica Zubac je utakmicu završio sa dva poena i šest skokova.

Izabrane vesti

Bez obzira na poraz Dalasa, treba pohvaliti igru Bobana Marjanovića koji je kao sarter pogodio 12 poena i tome dodao devet skokova i to sve za 17 minuta na parketu. Marjanović je šutirao 5/13 iz igre. Luka Dončić je upisao 29 poena uz 11 asisencija, a Tim Hardavej 23 poena.

Na ovaj način se prvi put dogodilo u istoriji da su šest mečeva u plej-of seriji dobili timovi koji su igrali u gostima.

S obzirom na težinu utakmice i jedni i drugi su zaista snažno krenuli u meč, Dalas je odlično šutirao za tri poena, Luka Dončić je pokazivao što samo on zna, ali Klipersi su se održavali sve vreme u utakmici.

Važno je reći da je Marjanović ponovo dobio šansu da igra u prvoj postavi i to u plej-of meču, pa se odužio treneru na pravi način. Jeste doduše imao poneki propust u odbrani, ali se pokazao kao odlično rešenje u napadu.

Navijači su često pevali i tražili da Maveriksi „prebiju“ Los Anđeles, dužnici su Klipersi Dalasu, ali gosti nikako nisu želeli da popuste, pa su velikim delom meča držali priključak, a Redži Džekson je pružao odličnu partiju i davao pravu podršku Kavaju Lenardu.

Timovi su se toliko smenjivali u prednosti, dešavali su se odlični potezi sa obe strane, ali i promašaji, pa je Dalas na ulasku u poslednju četvrtinu vodio sa četiri poena prednosti (77:73). To u ovakvim utakmicama nije baš neka garancija.

Posebno kada je prekoputa Kavaj Lenard.

NBA: PLEJ-OF

Dalas - Los Anđeles Klipers 97:104 /3:3 u seriji/

/Dončić 29 - Lenard 45/


tagovi

Kavaj LenardLuka DončićNBA ligaBoban Marjanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara