Beret (FIBA)
Beret (FIBA)

Fernandez: Svaka čast Srbiji, ali nisu nas oni dobili koliko smo mi izgubili ovo

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 13:43

“U napadu smo ubacili 86 poena, ali u odbrani ništa nismo radili valjano. Ne radi se ovde o njima, već o nama koji smo odigrali loše“, rekao je selektor Kanade

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Kanada je na kolenima, Kanada je svoju potragu za svetskim zlatom završila!

Izabrane vesti

Brzo su Kanađani shvatili da im nije mesto u finalu, a Srbija je fantastičnom reakcijom cele ekipe držala visok nivo svih 40 minuta i obezbedila bar srebrnu medalju pred finale koje se igra u nedelju od 20.40.

Selektor Kanade Đordi Fernandez pohvalio je Srbiju na otvaranju konferencije, mada je posle promenio ploču...

“Njihov program, zemlja, trener, igrači... Igrali su sjajnu utakmicu. Mi smo igrali solidno, ali ne dovoljno dobro. Nije bilo loše u napadu, ali u odbrani smo mnogo grešili. Nismo mnogo toga radili dobro, nismo se spremili za ovu utakmicu na pravi način. Idemo u sledeću utakmicu, i sledeća je za medalju. Znam da je ovo emotivni trenutak, ali znam da će moji momci uspeti da se uzdignu“, poručio je Fernandez.

Srbija je igrala konstantno na ivici faula, na šta se Kanada nije snašla.

“To je sve deo košarke. Imamo dve ekipe, trojicu sudija. Oni rade svoj posao, treba da dele pravdu, na trenerima je da rade svoje, da treniraju ekipe. Imali smo probleme sa faulovima, ali smo nastavili da igramo. Namerno sam dobio tehničku, uradio sam to sa razlogom. Onom ko delegira sudije samo bih da zahvalim na tome što su birali sudije jer bez njih nema dobre utakmice“.

I pored poraza, španski stručnjak je ponosan.

“Igramo za našu zemlju, trudili smo se jako. Nemamo mnogo iskustva u ovakvim utakmicama, pre svega ja. Ako budemo nastavili da radimo ovo što radimo, mogu da kažem da sam jako optimističan. Pokušaćemo da se vratimo već u sledećoj utakmici“.

Fernandez ipak smatra da je Kanada sama kriva za poraz...

“Srbija je bila agresivna, svesni smo da je jedna od najboljih na turniru. Imali smo dobar napad, ali u odbrani nikog nismo čuvali. Ako budemo digli odbranu, imamo šansu da se podignemo“.

Pre nekoliko dana pričali ste kako ste pratili Svetislava Pešića od mlađih dana, da li vas je nečim iznenadio?

“On je sjajan trener, spremio je momke. Šta god da je Srbija uradila, uz dužno poštovanje, nismo nikoga čuvali u odbrani i zato smo izgubili. U napadu smo ubacili 86 poena, ali u odbrani ništa nismo radili kako treba, nismo se trudili, puštali smo previše ničijih lopti da budu njihove... Ne radi se ovde o njima, već o nama koji smo odigrali loše“.

Jedan od najboljih igrača Kanade Ar Džej Beret ističe da je Kanada sve vreme jurila zaostatak i da je to uticalo na konačni ishod.

“Svaka čast Srbiji, odigrali su odličnu utakmicu. Sjajno su trenirani, igrali su agresivno i disciplinovano. Mi smo se borili sve vreme, a oni su opet vodili 10-15 razlike“, rekao je košarkaš Niksa i dodao: “Obe ekipe igrale su fizičku košarku. Uhvatili su nas u zamke, to nas je iznenadilo. Mogli smo da budemo bolji u napadu, pogotovo u odbrani gde smo bili bolji tokom celog turnira“.

Kaže da ekipa nije bila spremna za ovakvo polufinale.

“Zbunilo nas je sve ovo, nije nalik plej-ofu u NBA. Trener je uradio sve što je trebalo da nas upozna sa tim šta se dešava. Za mene je ovo prvi Mundobasket, sjajno iskustvo, videćemo do kraja šta će biti“.

Na kraju, ništa što je Srbija pokazala nije ga iznenadilo.

“Nije me iznenadio nivo fizikalnosti Srbije. Skautirali smo ih dobro, spremali smo se za to. Zabavna utakmica, uprkos porazu. Imamo još jednu i želimo da pobedimo“, završava Beret.



tagovi

košarkaMundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara