Marko Barać na tajm-autu sa igračima Igokee (FIBA.com)
Marko Barać na tajm-autu sa igračima Igokee (FIBA.com)

FIBA Liga šampiona: Igokea protiv ‘generala’ Đorđevića za Top 16

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 12:41

Tim iz Laktaša večeras (18.30) igra prvi meč plej-in faze evropskog takmičenja

Košarkaši Igokee i ove sezone su nastavili sa odličnim partijama u FIBA Ligi šampiona. Pošto su se prošle godine, u premijernom nastupu, plasirali među 16 najboljih u takmičenju, veoma blizu su ponavljanja tog uspeha.

U grupi sa turskim Galatasarajem, grčkim Paokom i češkim Nimburkom, završili su kao drugi na tabeli, što im je donelo plasman u plej-in i prednost domaćeg parketa u nokaut fazi za Top 16 koja kreće večeras, duelom sa belgijskim Ostendeom (18.30 časova).

Izabrane vesti

Igokea će u pomenuti susret ući posle četiri trijumfa sa prosečnom razlikom od 15 poena i uz prosek od samo 64 primljena poena što u ABA ligi što u Ligi šampiona, pa u svlačionici tima iz Laktaša vlada veliki optimizam.

Kao i u prethodim duelima, zbog odsustva Dragana Bajića, ekipu će sa klupe da predvodi njegov pomoćnik Marko Barać.

"Igramo protiv izvanredne ekipe koju predvodi već dugo godina trener koji ima kontinuitet u radu, a samim tim kontinuitet u selekciji. Radi se o organizovanoj ekipi koja na svakoj poziciji ima dobar miks mladosti i iskustva, počevši od plejmejkera, gde je 'general' njihove igre Dušan Đorđević, pojačan sa mladim talentovanim Holanđaninom Van der Vurstom, nastavljajući preko ‘dvojke’, gde je ruki Fil Bud, šampion NCAA sa Vilanovom. Tu je i Levi Rendolf, iskusni Amerikanac, a dalje su pojačani dobrim belgijskim igračima na svakoj poziciji koje predvodi sigurno Žile (Pjer-Antoan, op. aut.) jedna od najboljih 'streč' četvorki u takmičenju. Pobedili su Kalev, Strazbur u Francuskoj i sigurno imaju naš maksimalan respekt", oprezan je Barać.

Ostende u Laktaše dolazi u fantastičnoj formi. U domaćem šampionatu ima niz 11-0. Klub su sa velikom tradicijom u Evropi. Pre 20 godina igrali su i Evroligu, a zatim kasnije su bili stalni učesnici Evrokupa. Sada su redovan član FIBA Lige šampiona.

Što se tiče sadašnje ekipe, nekoliko sezona ih vodi Dario Đerđa, hrvatski stručnjak i sin legendarnog Pina Đerđe. U međuvremenu je Dario postao i selektor Belgije koja je pobedila Srbiju u nedavnim kvalifikacijama za Mundobasket.

Serija se igra na dve pobede. Revanš je na programu 12. januara, a eventualna majstorica biće odigrana u Laktašima.

Ukoliko budu bolji košarkaši Igokee će se plasirati u treću Top 16 fazu koja će biti grupna, a tu ih čekaju Unikaha, Kluž i bolji iz serije mečeva Promiteas I drugoplasirane ekipe iz grupe B prve faze (još nije završena) .

PLEJ IN FIBA LIGE ŠAMPIONA

Utorak

18.30: (1,60) Igokea (14,5) Ostende (2,55)

20.30: (1,30) Dižon (16,0) Riga (3,90)

20.30: (1,45) Burgos (15,0) Darušafaka (3,05)

Sreda

20.00: (1,35) Hapoel Holon (16,0) Bešiktaš (3,50)

20.00: (1,25) Strazbur (17,0) PAOK (4,40)

20.30: (1,10) Trevizo (23,00) Lavrio (7,50)




tagovi

IgokeaFIBA Liga šampionaOstende

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara