Stefan Peno Foto MN press
Stefan Peno Foto MN press

FIBA objavila satnicu mečeva Srbije u "balonu" u Finskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 18:29

Prvi duel sa Švajcarcima, drugi sa domaćinima

Već ranije je bilo poznato da će selekcija Srbije novembarski "prozor" FIBA provesti u finskom gradu Espu, a sada je svetska kuća košarke objavila i satnicu mečeva.

Orlovi će prvog dana, 28. novembra, igrati sa Švajcarskom od 15.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok će drugi meč u "balonu" odigrati protiv domaćina, Finske, s početkom u od 18 časova.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, tokom prvog "prozora" u februaru, Srbija je na startu kvalifikacija, takođe u Espu, bila ubedljiva protiv Finske (80:58), da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Gruzije (90:94).

Plasman na samit najboljih evropskih reprezentacija koji će se održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj od 1. do 18. septembra 2022. godine, plasiraće se po tri najbolje selekcije iz svake grupe u kojoj ne učestvuje jedan od domaćina, odnosno po dve ukoliko je u toj grupi koorganizator Evrobasketa.

Pošto je Gruzija jedan od rivala Srbije u kvalifikacijama, iz grupe E će na Evrobasket dve selekcije.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije, srpski reprezentativci koji igraju u inostranstvu trebalo bi, po preporuci FIBA, po završetku klupskih obaveza predstojećeg vikenda, da se direktno upute u Espo kako bi se rizik od korona virusa smanjio na minimum.

Početkom novembra selektor Igor Kokoškov saopštio je spisak igrača na koje računa u Finskoj. Na njemu su: Aleksa Avramović (Estudijantes), Nikola Radičević (Promiteas Patra), Danilo Anđušić (Burg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Dragan Apić (Budućnost), Filip Petrušev (Mega), Stefan Momirov (Mega), Jovan Novak (Mega), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Marko Simonović (Crvena zvezda), Boriša Simanić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Rebić (Monako), Stefan Peno (Rasta Fehta) i Stefan Đorđević (FMP).


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFIBAEvrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara