Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Filadelfija potpisala dva centra za nedelju dana, sužava se prostor za ugovor Petruševu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 11:14

Srpski košarkaš ponovo nadomak dabl-dabla u Letnjoj ligi, ne ostavlja loš utisak, ali…

Filipu Petruševu stigao je poziv iz Filadelfije da igra u Letnjoj ligi i tako pokuša da se nametne šefu struke Niku Nursu. Srpski košarkaš ne ostavlja loš utisak, ponovo je bio nadomak dabl-dabla – u porazu od Oklahome imao osam poena i isto toliko skokova, plus jednu asistenciju – ali prostor za ugovor u NBA ligi sužava se iz dana u dan.

Za nedelju dana Filadelfija je potpisala dvojicu centara i tako obezbedila adekvatnu potporu prvoj zvezdi tima – Džoelu Embidu. Prvo je Mo Bamba dobio jednogodišnji ugovor od Seventisiksersa, da bi novi sa klubom potpisao i Montrezl Herel.

Izabrane vesti

I protekle sezone Montrezl Herel je bio član Filadelfije, obavezao se na jednogodišnju saradnju, a po isteku je klub odlučio da mu, ipak, ponudi novi, piše Adrijan Vojnarovski. Opet će zadužiti opremu tima za koji je beležio 5,6 poena i 2,8 skokova.

Nekad najbolji “šesti igrač” NBA lige bio je zamena Džoelu Embidu, a sada će moći da ga rastereti i Mo Bamba. Lejkersi su odlučili da mu ne plaćaju 10.300.000 dolara naredne sezone, nije zadovoljio tokom četvoromesečnog boravka u Los Anđelesu i dobio je otkaz.

Prostor za Filipa Petruševa nije u potpunosti zatvoren, međutim, posle niza potpisa utisak je da su šanse manje da će i njemu biti ponuđen ugovor. Još ranije je Miško Ražnatović rekao da će srpskom reprezentativcu glavni prioriteti biti NBA liga ili Crvena zvezda, a pre nekoliko dana iz Izraela je stigla vest da je za usluge osvajača duple kune sa crveno-belima, te najkorisnijim igračem ABA lige iz dana u Megi, zainteresovan Makabi iz Tel Aviva.



tagovi

NBA ligaFiladelfija SeventisiksersMontrezl HerelKK Crvena zvezda kadetiFilip PetruševKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara