Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Filipa Petruševa jedan korak deli do potpisa za Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 16:53

Ako ne bude novih poziva iz NBA...

Prvi korak ka povratku Filipa Petruševa u Evropu posle kratkog boravka u NBA napravljen je u ranim jutarnjim časovima, kada je dobro obavešteni insajder Adrijan Vojnarovski obelodanio da je Sakramento odlučio da izađe iz ugovora, sada ga čeka još samo jedan.

U Pireju spremno čekaju srpskog reprezentativca, kome će pripasti ugovor na dve plus još jednu godinu, usmeni dogovor postoji, a da bi se transfer definitivno realizovao potrebno je da se reši praktično samo još formalnost. Naime, prema pravilima NBA lige, posle odluke Kingsa da se raziđu sa Petruševim, klubovi imaju 48 sati da ga pozovu i ponude mu iste uslove. Ako se to ne dogodi biće slobodan da se vrati u evropsku košarku. To znači da bi novih razvoja događaja trebalo da bude u ponedeljak ujutru.

Izabrane vesti

Crvena zvezda jeste pokazala interesovanje za svog nekadašnjeg košarkaša, što je tokom gostovanja kod Miljana Milićevića u podkastu “Miljanov korner“ potvrdio Nebojša Čović, ali se povratak na Mali Kalemegdan ne očekuje. Prvi čovek Crvene zvezde je tokom istog gostovanja rekao da novih pojačanja neće biti...

Čim ugovor bude potpisan, Petrušev će se staviti na raspolaganje Jorgosu Barcokasu. Prošle sezone Beograđanin se probio u Evroligi i odigrao jako dobro pod vođstvom Duška Ivanovića. Na 34 utakmica imao je 10,7 poena i 5,2 skoka uz prosečni indeks korisnosti 12,6. Pre toga je godinu dana mahom presedeo na klupi Efesa, posle čega mu je trebalo da povrati samopouzdanje.

Ovog leta je posle dosta razmišljanja odlučio da ode u NBA ligu, gde je za kratko vreme prošao put od Filadelfije, preko Los Anđeles Klipersa, do Sakramenta.


tagovi

Filip PetruševKK OlimpijakosEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara