Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Film o Ratku Rudiću inspirisao Željka Obradovića: Insistiraću na kontroli emocija

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.24. | 23:55

"Očigledno da igrači vole ovaj ambijemt, diže im adrenalin i daju najbolje od sebe, ali važno je da budemo koncentrisani"

Lakši deo posla obavljen. Doduše, teško, ali – završeno. Dobio je Partizan Mozzart Bet prvi od dva meča u duploj nedelji Evrolige, poboljšao status na tabeli, mada je svima jasno da će morati još koji puta da slavi u Areni kao što je učinio protiv Baskonije.

Tih 87:83 predstaljva snažan zamajac ambicijama uoči četvrtak kad će na istom mestu gostovati još jedan španski tim, prvak kontinenta, Real Madrid.

Izabrane vesti

Razloga za radost ima, ali vremena – nema.

"Teška utakmica, pre nje smo govorili kako Baskonija igra, pokušava da često trči, puca za tri, ali sam zadovoljan što smo ih sveli na mali broj pokušaja za tri poena. Hauard je šutnuo 11 puta, a imao je utakmice sa 20, dok je ceo tim šutirao i 40. Danas im procenti nisu bili kao na pređašnjim utakmicama", istakao je Željko Obradović posle meča.

Iako je od prvog do poslednjeg minuta Partizan bio u vođstvu, Baskonija je u finišu uspela da priđe na samo koš zaostatka. Ipak, dobar prodor Doužera rešio je pitanje pobednika.

"Imali smo odlične periode igre, ali i one kada smo lako gubili stečenu prednost. Dozvolili smo rivalu da se vrati, imao je svoju šansu, ali smo na sreću na dva razlike odigrali pametan napad i Pi Džej je pogodio. Kad igrači imaju samopouzdanje onda šutiraju i sa te strane sam zadovoljan".

Crno-beli su i ovaj meč odigrali bez Zeka Ledeja koji je i dalje u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrti oca. U njegovom odsustvu odličnu saradnju imali su Kaboklo i Kaminski.

"Odigrlai su izvanredno, isto kao prošlu utakmicu u ABA ligi. Hvala i navijačima što su se setili Zeka u teškim trenucima za njega. Čovek to zaslužuje, a kada sam se čuo sa njim rekao sam mu da je važno što je otišao da proba poslednji put da vidii oca. Nažlat, preminuo je".

Poseban osvrt Obradović je imao i na igru Mateuša Ponitke i njegov doprinos u odbrani.

"Cela spoljnja linija je bila dobra, moram da pohvam odbranu na pik end rolu, samo u dve situacije nismo uspeli, ali nije to lako braniti jer su menjali ugao bloka, pa je Huard postigao dve trojke. Sve ostalo je bilo kako smo spremali. Ovo je košarka, ne može da se završi sa 0:0. Naravno da je prednost uvek na strani napadača", objasnio je trener Partizan Mozzart Beta.

Naredni rival crno-belih biće Real Madrid, već za dva dana na istom mestu.

"Igraćemo protiv prvaka Evorpe, najvećeg favorita za da osvoji titulu. Kampaco igra sa velikim entuzijazmom, a uz to su zadržali tim. Oni su primer kako treba da se igra, sve su osvojili, a ponašaju se kao da nikad nisu prišli nijednom trofeju. Gledam sve njihove utakmice i to bi trebalo da nam bude primer. Bilo bi lepo da vidimo da se i kod nas neko baci za loptu, nema većeg zadovoljstva za naše navijače od takvih poteza".

Naveo je iskusni strateg i problem s kojim se susreće zbog nedostatka adekvatnih uslova za tim Partizanovih ambicija.

"Nemamo nijedan drugi termim za trening osim sutra u 12 sati da radimo u maloj Areni. To ne može da bude trening, nego gledanje videa i priprema utakmice".

Od preostale četiri utakmice do kraja prvog dela Evrolige, crno-beli će tri igrati kod kuće.

"Očigledno da igrači vole ovaj ambijemt, diže im adrenalin i daju najbolje od sebe, ali važno je da budemo koncentrisani. Sinoć sam bio na premijeri filma o Ratku Rudiću, dva sata i 15 minuta uživao sam kako ljudi pričaju o velikom čoveku i treneru. Na nekim stvarima koje su se pojavile u filmu ću insistirati, a to je kontrola emocija, da se odigra najpametnije moguće u teškim trenucima. Podrška navijča bi trebalo da nam bude motiv više da igramo hladne glave", istakao je Obradović.

Navijači Partizana ponovo su ispunili tribine Arene i priredili odličnu atmosferu svojim igračima.

"Ambijent je opet bio neverovatan, naši navijači prave čudo, pokazuju odanost i ta njhova energija je nešto što ja nikad nisam doživeo", naglasio je trofejni trener.


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara