(©AFP)
(©AFP)

Finiks izvadio dušu Memfisu, Bjelica brojao do 9 u porazu Sakramenta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 05:56

Bulsi plesali po Lavinovim taktovima

Finiks Sanse svi shvataju ozbiljno. Minule sezone im je plej-of izmakao za dlaku, u poslednjem trenutku su shvatili da ne hvataju voz za doigravanje, ali to ove neće biti slučaj. Partije iz prošlogodišnjeg „balona“ nisu slučajnost. Tada su ostvarili sve pobede i nagosvestili šta se sprema u ovoj sezonu. Sansi su odličnoj formi, a moć Finiksa osetio je na svojoj koži memfis – 128:97.

Nijednog trenutka Finiks Sansi nisu spuštali gas. Milosti prema raštimovanom orkestru Grizlisa nisu imali. Razlika je rasla i do maksimalnih plus 36, a konačna je stala tek nešto malo ispod te cifre. Svi su kod Sansa bili orni za igru, a poenetrski je prednjačio Devin Buker koji se zaustavio na koti od 23 poena. Dario Šarić , Kameron Pejn i Mikal Bridžis su ubacili po 19 poena, a Kris Pol je dodao 16. U timu Memfisa skidalo se samo deset igrača, a odskočio je Dieng, koji je predvodio listu strelaca sa 15 poena.

Izabrane vesti

Niska pobeda, pa niska poraza. Nekonstantnost je drugo ime Sakramenta. Posle serije od četiri trijumfa usledilo je šest neusheha i povratak na staro. Po svemu sudeći bio je ono kratkoročni sjaj. Nemanju Bjelicu i saigrače skupo je koštalo bezidejno prvo poluvreme, a naročito drugi kvartal u kojem su Čikago Bulsi sasuli 40 poena – 122:114.

Čikago i pored izuzetno efikasnog drugog perioda nijednog momenta nije stvorio kapitalnu razliku koja bi mu garantovala mirnu završnicu. Ali, uspevao je da drži Sakramento na dovoljno bezbednoj udaljenosti i da mu ne dozvoli da vrati meč u egal.

Nemanja Bjelica je iskoristio skromnih 12 minuta na dobar način. Dao je devet poena (šut iz igre 3/7), uhvatio tri lopte i podelio jednu asistenciju. U poraženom timu je Marvin Bagli sa 26 poena i 11 skokova bio najzapaženiji pojedinaca, a blistavo veče u redovima Bulsa imao je Zek Lavin. Fantastično je šutirao (15/20 iz igre), zaustavio se na 38 poena, a punio je i ostale kolone (četiri skoka i po tri asistencije i ukradene lopte).


NBA LIGA

Nedelja

Šarlot – Golden Stejt 102:100

/Rozir 36 – Ubre 25/

LA Lejkers – Majami 94:96

/Kuzma 23 - Nan 27/

Čikago – Sakramento 122:114

/Lavin 38 - Begli 26/

Memfis – Finiks 97:128

/Dieng 15 - Buker 23/

Portland - Vašington 111:118

/Lilard 35 - Bil 37/

21.30: Nju Orleans - Boston

Odloženo:

Hjuston - Indijana



tagovi

Čikago BulsSakramento KingsMemfis GrizlisFiniks SansNBA ligaNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara