Bredli Bil (©AFP)
Bredli Bil (©AFP)

Finiks pravi tim za titulu: Stigao Bredli Bil, otišao Kris Pol

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 02:05

Veliki trejd "preko bare" u smiraj drafta: Kevinu Durantu i Devinu Bukeru u Arizoni se pridružila zvezda Vizardsa

Denver je bio koban po Finiks u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige. Sansi konačno žele do šampionskog prstena. Kevinu Durantu i Devinu Bukeru u napadu na trofej naredne sezone pridružiće se Bredli Bil, doskorašnja zvezda Vašingtona.

U smiraj drafta, Vizardsi i Sansi su napravili trejd. Franšiza iz prestonice SAD-a dobila je za uzvrat veliko ime, doduše veterana na zalasku karijere, majstora asistencija Krisa Pola. Takođe, Finiks će u zamenu za Bila da pošalje i Landrija Šameta i nekoliko pikova u drugom krugu drafta.

Izabrane vesti

Bil je prošlog leta potpisao petogodišnji maksimalni ugovor sa Vašingtonom na 251.000.000 dolara. U proseku sjajni šuter je prošle sezone davao 23,2 poena, imao 3,9 skoka i 5,4 asistencija. Sa procentom od 50,4 odsto u proteklom šampionatu imao je najbolji šut u desetodišnjoj karijeri u NBA ligi.

20.30: (1,50) Milano (16,0) Virtus (3,00)

Vašington je godinama jedna od slabijih franšiza na Istoku, bez šansi za neki veći uspeh, što je sigurno uticalo na odluku Bila da zatraži i dobije trejd. Preseliće se u toplu Arizonu i sa Durantom i Bukerom trebalo bi da čini pakleni trio šutera, jedan od najboljih u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Bil je bio treći pik na draftu 2012. godine. Celu karijeru je nosio dres Vašingtona. Ima 30 godina, a tri puta je bio Ol Star igrač (2019,2019 i 2021).



tagovi

NBA ligaFiniks SansVašington VizardsKris PolBredli Bil

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara