Aleksa Stepanović (©MN Press)
Aleksa Stepanović (©MN Press)

FMP bez Lige šampiona posle ispuštenih +11 (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.09.23. | 18:09

Olivije Henlan pogotkom 1.7 sekundi pre kraja odveo Vareze u polufinale kvalifikacija

Kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu šampiona koji se održava u Antaliji završen je za košarkaše FMP Železnika. Panteri su poraženi od Varezea 71:73 (21:23, 18:12, 21:14, 11:24), tako da će italijanski predstavnik u polufinale na megdan francuskom Šoleu. Imali su Panteri 11 poena prednosti na kraju treće i početkom četvrte deonice, ali su lošom igrom u finišu meča otišli u poraz...

Presudio je koš Olivijea Henlana 1.7 sekundi pre kraja, nakon kog je Lamont Tarner probao da pogodi preko skoro celog terena, ali nije dobacio do koša.

Izabrane vesti

Epilog meča, ipak, nazirao se mnogo pre, pošto su izabranici Nenada Stefanovića vezali čak četiri i po minuta u poslednjoj četvrtini bez poena. Post je prekinuo Džordan Voker ubačenom trojkom za 71:71, ali je Henlan u poslednjem napadu Varezea uspeo da iskoristi preuzimanje i nadmudri Bojana Subotića.

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Aleksa Stepanović sa 15 poena, Subotić je ubacio 13, uz 8 skokova, Luka Ašćerić 12 (4/5 za tri), kao i Džordan Voker.

Pobednički sastav predvodio je Šon Mekdermot sa 17 poena, Vili Kuli-Stajn je ubacio 13, uz 10 skokova i čak šest blokada, a junak Varezeove pobede, Olivije Hanlan, je takođe meč završio sa 13 poena.


tagovi

FMP ŽeleznikFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara